Mollerussa testa un sistema de reg sense fils que pot suposar un estalvi del 40% en el consum d’aigua

Font: Ajuntament de Mollerussa

28/02/2019 - 12:05

L'Ajuntament de Mollerussa servirà de laboratori urbà per a testar un sistema de reg nou que es controla amb un mecanisme sense fils basat en la modulació de ràdio LoRa (Long Range)  i que pot permetre un estalvi en el consum de l’aigua del 40%, tal i com s’ha comprovat en el reg a camp obert. L’objectiu és provar en un entorn real urbà si la comunicació sense fils funciona i és robusta amb les condicionants en contra que s’hi puguin donar com el pas de vehicles o el fet que els sensors s’instal·lin sota terra i això redueixi la cobertura.

La presentació d’aquesta nova prova pilot, la cinquena que es duu a terme dins el projecte Mollerussa SmartLab impulsat per la Generalitat, s’ha fet a l’avinguda del Canal, un dels espais on es testarà el sistema juntament amb la zona del parc i les piscines municipals. Ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i de Dani Tarragó, responsable de l’empresa Sistemes Electrònics Progrés, ubicada al Palau d’Anglesola, acompanyats d’Esteve Aymerich, assessor de l’àmbit Smart del consistori.

L’alcalde ha posat en valor el fet que Mollerussa segueixi amb l’aposta d’oferir un entorn real perquè empreses del territori i també de fora puguin testar les seves apostes tecnològiques i d’innovació. En aquest sentit, ha indicat que “tenim la voluntat estratègica d’esdevenir una ciutat pionera i referent en el que seria la implantació de les tecnologies en el nostre dia a dia, tecnologia entesa no només com un concepte físic i d’innovació sinó també com apliquem aquesta tecnologia per millorar els equipaments i el benestar de les persones, per tant també com una política social d’última generació”.

Per la seva part, el responsable de Progrés ha explicat que la tecnologia que s’aplica a aquest sistema té com a avantatge permetre rangs de cobertura majors i que al testar-la en entorn urbà s’apliquen nous reptes a la funcionalitat d’aquesta cobertura. També en aquest sentit, ha dit que la zona on es provarà també afavorirà altres comprovacions com el fet d’avaluar concentracions de gent en dies com els de la Fira de Sant Josep o el mercat setmanal de dimecres.  Dani Tarragó ha explicat que es tracta d’un sistema centralitzat en una unitat ubicada a l’edifici Sant Jordi i que es pot gestionar a distància des de qualsevol dispositiu mòbil a diferència de l’actual. També ha explicat que els sensors que s’instal·laran i que aniran acompanyats d’anemòmetres i pluviòmetres  permetran obtenir informació per donar un ús adequat al reg i així estalviar recursos econòmics.


 
 
 
 
 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

Donant continuïtat als treballs de seguiment i millora de la xarxa d'aigua del municipi que es realitzen de forma sostinguda, l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons ha contractat una empresa externa per fer una campanya de detecció de fuites a tota la xarxa d'aigua del municipi

Butlletí