Nova estació de recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics a Valls

Font: Ajuntament de Valls

26/02/2019 - 16:50

L’estació de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics instaŀlada al Vilar des de finals de juny de l’any passat ha consolidat el creixement constant d’usuaris en els sis mesos que porta en funcionament. Durant aquest primer mig any, l’han utilitzat 41 persones diferents, que han efectuat 210 recàrregues amb un total de 1.800 kW, la qual cosa representa uns 12.000 km d’autonomia sense cap cost per als propietaris dels vehicles. Aquest quilometratge equivaldria a uns 900 euros en combustible, que per tant no s’han consumit i alhora s’han evitat unes emissions de 1.800 kg de CO² a l’atmosfera.

Com a exemple de l’ús creixent, cal destacar que tan sols en aquest darrer mes de desembre s’han beneficiat del punt de recàrrega un total de 15 usuaris diferents, que han realitzat un total de 47 recàrregues amb gairebé 500 kW subministrats, segons les dades proporcionades per la mateixa plataforma tecnològica de l’estació del Vilar. Les xifres indiquen que la utilització ha anat en augment mes rere mes a mesura que s’ha anat coneixent la seva existència entre els propietaris de vehicles elèctrics tan de la ciutat com de fora.

El nombre d’usuaris donats d’alta des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Valls ha estat de 12 persones, a les quals s’ha lliurat la targeta que permet recarregar a la nostra estació, així com també a totes les estacions públiques de Catalunya gràcies al funcionament en xarxa. Concretament, són 5 persones de Valls i les 7 restants d’altres punts del territori català. Així mateix, 10 són usuaris de cotxes, 1 de moto i 1 de bicicleta elèctrica.

La Regidoria de Mobilitat destaca que les dades confirmen l’encert del projecte, que a priori partia d’una teòrica demanda zero i que, en canvi, ha anat creixent des del primer dia fins ara. El projecte ajuda a fomentar la mobilitat sostenible en el nostre territori, ampliant la infraestructura de punts i estacions de recàrrega del país per tal que aquesta sigui cada vegada més extensa. Alhora s’aprofita el pol d’atracció turístic que aquestes estacions generen, la qual cosa es confirma pel fet que han passat per l’estació de Valls un total de 41 persones diferents i només 12 són les que s’han donat d’alta aquí. La resta són visitants coneixedors de l’existència de l’estació vallenca. La introducció de la mobilitat elèctrica ja és una realitat i el principi del gran canvi que el sector està vivint i que es consolidarà en els propers anys.

Categories: 

Relacionats

Article
Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

L'objectiu de la instal·lació, que té un cost de 74.000 euros i està sufragada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a objectiu aconseguir un estalvi econòmic en el consum d’energia elèctrica.

Article

Aquest 8 de juliol ha començat a funcionar a L’Hospitalet un servei de carsharing amb una flota de dotze vehicles híbrids aparcats en dotze punts estratègics de la ciutat. Amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental, el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet inclou entre les mesures que s’han d’aplicar a la ciutat el foment de l’ús compartit de vehicles (carsharing).

Article

Durant la setmana del 17 al 21 de juny s'ha celebrat arreu d'Europa la Setmana Europea de l'Energia Sostenible EUSEW.

Butlletí