Finalitza la instal·lació de vuit minideixalleries a Montcada i Reixac

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

26/02/2019 - 10:41

Aquesta acció s'emmarca dins de les iniciatives que la Regidoria de Medi Ambient està impulsant per conscienciar a la població perquè adopti unes costums més sostenibles.

El passat 23 de gener es va col·locar l'última de les vuit minideixalleries que van començar a instal·lar-se a Montcada i Reixac el passat mes de novembre, coincidint amb la setmana europea de la prevenció de residus.

La primera d¡aquestes minideixalleries es va instal·lar a la confluència del camí de la Font Freda amb la rambla dels Països Catalans, a Montcada Nova. Ara, un cop acabada la distribució d’aquest mobiliari urbà, bona part dels barris del municipi compten ja amb la seva minideixalleria.

Aquests aparells permeten reciclar tota mena de productes. En concret, les minideixalleries tenen fins a set compartiments que serveixen per reciclar: piles de botó, bateries de telèfons mòbils, CD i DVD, bombetes incandescents, halògenes i de baix consum, telèfons mòbils i carregadors, tòners i cartutxos de tinta i cintes de casset i vídeo.

Gràcies a aquesta acció, Montcada i Reixac reforça el seu compromís amb el medi ambient, així com la seva xarxa de deixalleries. Aquesta és la localització de les diferents minideixalleries instal·lades a Montcada i Reixac:

  • Carrer Reixagó / Molí (Can Sant Joan)
  • Plaça Lluís Companys (Montcada Centre)
  • Passeig de Rocamora / Carrer Guadiana (Montcada Centre)
  • Camí de la Font Freda / Rambla Països Catalans (Montcada Nova)
  • Carrer Baix de Sant Pere / Puigcerdà (Mas Rampinyo)
  • Passeig Sant Jordi / Carrer Verdi (Mas Duran)
  • Avinguda Terra Nostra / Carrer Alzina (Terra Nostra)
  • Carrer de la Circumval·lació / Petúnies (Can Cuiàs)

 

Categories: 

Relacionats

Article

Es tracta d’una guia didàctica i intuïtiva, que facilita una tasca a vegades complexa i que afegeix consells diaris sobre com reciclar correctament qualsevol material que puguem tenir a casa.

Article

Una representació municipal ha assistit aquest 7 de març a la inauguració de la nova nau de reciclatge que la Fundació Trinijove ha posat en marxa al polígon industrial Coll de Montcada, al barri de Terra Nostra. Aquesta nau s’inclou dins el projecte Renueva, un programa de formació i inserció laboral en empreses del sector del reciclatge i de la gestió dels residus que ha estat possible gràcies a un conveni entre Trinijove, Aigües Danone i Ecoembres. Aquesta planta incorporarà una desena de persones del municipi que estan a l’atur i en situació de risc d’exclusió social.

Article

El Ple ordinari de gener, celebrat el passat 31 de gener, va aprovar inicialment el Pla local de prevenció i gestió de residus municipals 2018-2023, un document que ha d'esdevenir el full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquest àmbit durant els propers anys. "Els objectius del projecte són reduir la generació de residus, millorar-ne la quantitat i qualitat i fer-ne transparent la seva gestió", va explicar el regidor de Medi Ambient, José Domínguez. El document és una adaptació a les especificitats locals del Pla de prevenció de residus de la comarca, del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Butlletí