El Banc Europeu d'Inversions i l'AMB milloraran l'eficiència energètica de 10.000 habitatges

Font: Mon Planeta

25/02/2019 - 10:17

L'Àrea Metropolitana de Barcelona comptarà amb el suport del Banc Europeu d'Inversions per rehabilitar el parc metropolità d'edificis i habitatges i millorar tant la seva eficiència energètica com la seva accessibilitat. És per això que el banc de la UE facilitarà 50 milions d'euros a l'AMB per poder, amb una inversió total de 100 milions d'euros, rehabilitar uns 10.000 habitatges situats a zones vulnerables beneficiant, aproximadament, entre 25.000 i 30.000 persones.

L'acord ha estat signat aquest dilluns a Barcelona per la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, i el vicepresident executiu de l'AMB i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón. Gràcies a aquest acord l'AMB, juntament amb els municipis metropolitans i el Consorci Metropolità de l'Habitatge, generarà línies de finançament ajustades a les diferents realitats socioeconòmiques per tal que contribueixin, de manera efectiva, a dur a terme les actuacions de rehabilitació, que seran impulsades, desenvolupades i gestionades amb l'acord de les comunitats de propietaris dels edificis que seran objecte d'aquestes millores.

A l'acte de signatura, la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, ha destacat "l'impacte positiu d'aquest acord en la vida de molts ciutadans, que podran accedir a un finançament en condicions molt avantatjoses per condicionar els seus habitatges i millorar, d'aquesta manera, la qualitat de vida. Estem molt satisfets de donar suport a un projecte que promou la cohesió social i que contribueix, al mateix temps, a l'acció pel clima. És, en definitiva, un gran exemple d'una de les grans prioritats de BEI a Espanya: donar suport a la regeneració urbana fomentant un ús eficient de l'energia i reduint les emissions contaminants". Per la seva banda, el vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón, ha afirmat que "l'AMB i els municipis metropolitans han fet un gran esforç per millorar l'espai públic i els equipaments, que són equiparables a qualsevol gran ciutat europea. No obstant això, cal tenir en compte que més de la meitat del parc d'edificis de l'AMB té més de 50 anys d'antiguitat i que el 75% dels edificis no tenen resolta l'accessibilitat. Per això, l'AMB planteja liderar un projecte innovador que té per objectiu facilitar que els edificis i habitatges es rehabilitin per incrementar el confort i l'habitabilitat, que redundi en un habitatge amb més qualitat de vida. Per a això, posarem en marxa instruments per finançar i gestionar aquestes actuacions que tindran en compte la situació socioeconòmica dels propietaris. En definitiva, volem millorar i pensar la ciutat també des de l'habitatge".

El BEI finança aquest projecte sota la iniciativa Finançament Intel·ligent per a Edificis Intel·ligents que promou, amb el suport de la Comissió Europea, l'objectiu de facilitar el finançament necessari per ajudar en inversions destinades a millorar l'eficiència energètica dels edificis. Un cop executat, aquest projecte permetrà estalviar més de 20.500 MWh d'energia a l'any i a més, tindrà un impacte positiu en l'ocupació, ja que contribuirà a crear més de 1.000 llocs de treball al llarg de la fase d'implementació, que durarà fins l'any 2024. El Banc de la UE és la institució multilateral que més finançament facilita a tot el món per lluitar contra el canvi climàtic. A aquesta prioritat el BEI va dedicar l'any passat més del 29% de la seva activitat total. Com a banc de la Unió Europea, els accionistes del qual són els estats membres. El seu objectiu és proporcionar finançament a llarg termini a projectes d'inversió viables per tal de contribuir a la consecució dels objectius de la política de la UE, entre els quals hi ha la lluita contra l'escalfament global i el canvi climàtic i millorar les condicions de vida dels ciutadans.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Membres de 67 famílies rubinenques han seguit els tallers de factura elèctrica que organitza l’Ajuntament de Rubí a través del servei Rubí Brilla, fins al mes de juny. En aquestes sessions, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i es donen eines per reduir l’import de la factura.

Reportatge

L'objectiu europeu és que el balanç d'emissions de CO2 l'any 2050 sigui zero. Es pot aconseguir? Un dels elements clau per aconseguir aquest objectiu seran les fotolineres, els llocs on els cotxes elèctrics es recarregaran gràcies a l'energia solar.

Notícia

Les obres, que tenen un cost de 897.955 euros, implicaran la substitució d’un sistema d’energia no sostenible per un de sostenible. El conseller Chakir el Homrani visita les colònies de l’alberg de Planoles, on anuncia una aportació de 91.547€ per integrar 136 joves amb diversitat funcional a “L’estiu és teu!”

Butlletí