Showcooking' de l'espigall del Garraf, a la Fundació Alícia

Font: Diputació de Barcelona

19/02/2019 - 12:37

L’Auditori de la Fundació Alicia del complex Món San Benet, a Sant Fruitós de Bages, ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte de recuperació i millora de l’espigall del Garraf, impulsat per la Diputació a través del programa Parc a taula, de la Xarxa de Parcs Naturals, la Fundació Miquel Agustí, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Associació Espigalls del Garraf.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, el responsable del programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals, Xavier Roget, la  investigadora de la Fundació Miquel Agustí, Aurora Rull, la presidenta de l’Associació Espigalls del Garraf, Montse Marcé, i la presidenta de Node Garraf, Agència de Desenvolupament, Rosa Huguet.

La difusió avui del projecte de recuperació d’aquesta varietat de col brotonera ha tingut com a objectiu donar a conèixer aquesta verdura genuïna de la comarca del Garraf més enllà de l’àmbit geogràfic que li es propi. Per això, en aquesta presentació s’ha fet també un showcooking i un tastet d’aquest producte, a càrrec del cuiner de la Fundació Alícia, David Gil.

Des del Parc del Garraf, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació, en col·laboració amb la Fundació Miquel Agustí, un equip de recerca al servei del sector agrícola vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb NODE Garraf, l’Ajuntament d’Olivella i l’Associació Espigalls del Garraf, s’està treballant des de fa anys en la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l'activitat agrícola i econòmica dels habitants d'aquest territori, per a la producció de col brotonera i espigalls, un vegetal que s’està reintroduint al mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional.


 

Relacionats

Entrevista

Apassionada per la natura i amant de l’art, Aurora Serra és enginyera agrícola, i es defineix com a dinamitzadora i formadora en agricultura. És membre de la Cooperativa Tarpuna i participa a la xarxa agroecològica dels barris de muntanya de Barcelona.  Parlema amb Aurora Serra arrel de la celebració de l’Aplec d’agricultura urbana de Barcelona que arriba a la seva sisena edició, i que aquest any està dedicat a la biodiversitat a la ciutat.

Notícia

Del 14 al 20 d’octubre Barcelona acollirà la celebració de l’Aplec d’agricultura urbana, trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura a la ciutat, i que aquest any arriba a la 6a edició. L’agricultura urbana és una tendència creixent a la ciutat, i així ho
demostren el total de 464 horts de diferents tipologies que hi ha actualment a Barcelona.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Butlletí