RECICLOS : 4.434 brosses escanejades de 1.042 famílies del Pla de l’Estany

Font: Reciclos

18/02/2019 - 15:23

RECICLOS, campanya de reciclatge que pretén augmentar el compromís social amb el reciclatge, va presentar el passat dissabte 9 de febrer, els resultats que ha obtingut com a projecte pilot desenvolupat al Pla de l’Estany durant els últims mesos de desembre, gener i febrer.

Un total de 4.434 brosses han estat escanejades, és a dir, reciclades amb del sistema de lectura d’etiquetes identificadores de QR RECICLOS, amb la qual s’ha pogut fer el seguiment des que s’han llançat fins que han arribat a la planta de reciclatge. Per altra banda, la campanya ha implicat a 1.042 nuclis familiars del Pla de l’Estany, involucrant a tots els membres de cada família –amb una mitjana de 2,3 persones per nucli– per obtenir una millor qualitat de reciclatge.

Les dades s’han presentat a un acte públic celebrat al Club de Natació Banyoles que ha concentrat més de 60 persones.

Famílies, col·laboradors i organitzadors s’han reunit per concloure aquest projecte de caràcter pioner i anunciar els bons resultats obtinguts, donant visibilitat a la importància del manteniment dels hàbits adquirits en el reciclatge durant aquests mesos.

L’empresa que ha ideat el projecte, Blue Room Innovation, ha explicat que l’èxit de RECICLOS al Pla de l’Estany ha reforçat els valors de la sostenibilitat, però sobretot, el compromís dels ciutadans amb el reciclatge. En aquest sentit, l’organització treballa per donar continuïtat a la campanya i implicar a més nuclis familiars catalans.

El conseller de medi ambient del Pla de l’Estany, Josep Antoni Ramon, ha explicat: “estem molt satisfets amb els resultats obtinguts i amb el compromís que hem portat a les cases del Pla de l’Estany”. El projecte ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i de La Brava Beer.

RECICLOS, la innovació que motiva
Amb l’objectiu de motivar als ciutadans a reciclar correctament, RECICLOS utilitza un sistema de comunicació directe amb el nucli familiar basat en la gamificació. Cada nucli familiar ha rebut, a l’inici de la campanya, 20 bosses i etiquetes amb codis QR per a reciclar tot el que va al contenidor groc.

El procés de reciclatge comença a reciclar, consultant des del mòbil, amb la web de RECICLOS, quins productes poden ser reciclats o no i de quina manera. Seguint aquestes pautes, un cop la bossa és plena, l’usuari el tanca i enganxa l’etiqueta amb el QR, que permet fer-ne el seguiment. Quan aquesta arriba a la planta de reciclatge, s’escanegen els codis i es valora la qualitat del reciclatge.

Des de la mateixa plataforma web, l’educador mediambiental, es pot posar en contacte amb l’usuari i indicar-li si ha comès algun error o si el procés ha estat correcte. En aquest segon cas, aquest rep una compensació en forma de “reciclos”, que equival a 50 cèntims d’euro. La mitjana d’obtenció de reciclos per nucli familiar ha estat de 9,72.

Aquest procés de gamificació motiva a l’usuari a aprendre com fer bé el reciclatge: les indicacions que pot obtenir a través del mòbil, les respostes des de la planta de reciclatge i els “reciclos” augmenten el compromís dels usuaris a reciclar.


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest nou sistema ha permès reduir dràsticament els residus de la fracció resta.

Article

Des del consistori es fa una crida al civisme per tal que s’evitin conductes que embrutin la via pública i per a què, entre tots i totes, es contribueixi a mantenir neta la ciutat.

Article

La nova organització d'aquesta instal·lació permet tractar 9.000 tones més d'envasos provinents del contenidor groc cada any La millora de la planta s'ha dut a terme davant de l'increment de la recollida selectiva realitzada pels ciutadans

Butlletí