El Ple del Consell Comarcal d'Osona aprova l’establiment del servei públic d’aigua en baixa

Font: Consell Comarcal d'Osona

16/02/2019 - 19:07

El Ple del Consell Comarcal d’Osona aprova per unanimitat la creació del servei públic d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà. CiU, ERC, IDO, PSC i CUP voten favorablement a la creació d’un servei tan important per la comarca i els seus municipis.

La memòria justificativa, el projecte d’establiment, el reglament del servei i el projecte d’estatuts de l’entitat pública empresarial local (EPEL) han quedat aprovats inicialment, seguidament es sotmetrà tota la documentació a exposició pública i a tràmit d’audiència del interessats per un període de 30 dies; si no hi ha al·legacions, el tràmit quedarà definitivament aprovat en el Ple del 27 de març.

Prèviament, es va sotmetre a votació dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, en la sessió del CAO del passat 17 de gener, els quals ho van aprovar per unanimitat. Aquest tràmit previ és sempre preceptiu quan es tracte de la creació d’un nou servei.

D’altra banda, el Ple comarcal també va aprovar el Protocol marc per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics d’oci a Osona.

Aquest és un treball coordinat per l’Oficina VicDones-SIAD Osona i treballat conjuntament amb els municipis de Roda de Ter, Prats de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta i Torelló, amb el suport de la Diputació de Barcelona, davant la preocupació generalitzada a la comarca per l’escalada d’actituds i pràctiques sexistes que s’han produït darrerament en esdeveniments d’oci.

L’acord es va aprovar per unanimitat. El Protocol serà enviat als ajuntaments per tal que en coneguin el contingut i rebin l’assessorament de l’Oficina, si ho necessiten.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
31/05/2019
Casa de Cultura. Carrer Salvador Casas, 26. Olesa de Montserrat
Article

El projecte “Aigua i Memòria de la Sèquia”, valorat amb una ajuda de 36.910€ i que finalitzarà el juliol del 2019, treballa a l’entorn de l’educació i sensibilització ambiental, per la promoció de l’ús sostenible i la conservació de l’entorn natural i el patrimoni material i immaterial associat a la Sèquia, canal de regadiu de Manresa.  El projecte promogut per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia i Meandre, ha rebut una subvenció de la Generalitat.

Article
Un dels rètols indicatius a la vora del Cardener | AjSú

Un dels rètols indicatius a la vora del Cardener | AjSú

El Cardener compta amb un nou itinerari al seu pas per Súria, coincidint amb l'acabament de la darrera fase del Pla de Millora d'Actuacions en tots els trams de la llera, que ja ha estat completada. El primer pas d'aquest itinerari ha estat la instal·lació de quatre plafons informatius sobre la importància natural i social del riu.

Butlletí