El Ple del Consell Comarcal d'Osona aprova l’establiment del servei públic d’aigua en baixa

Font: Consell Comarcal d'Osona

16/02/2019 - 19:07

El Ple del Consell Comarcal d’Osona aprova per unanimitat la creació del servei públic d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà. CiU, ERC, IDO, PSC i CUP voten favorablement a la creació d’un servei tan important per la comarca i els seus municipis.

La memòria justificativa, el projecte d’establiment, el reglament del servei i el projecte d’estatuts de l’entitat pública empresarial local (EPEL) han quedat aprovats inicialment, seguidament es sotmetrà tota la documentació a exposició pública i a tràmit d’audiència del interessats per un període de 30 dies; si no hi ha al·legacions, el tràmit quedarà definitivament aprovat en el Ple del 27 de març.

Prèviament, es va sotmetre a votació dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, en la sessió del CAO del passat 17 de gener, els quals ho van aprovar per unanimitat. Aquest tràmit previ és sempre preceptiu quan es tracte de la creació d’un nou servei.

D’altra banda, el Ple comarcal també va aprovar el Protocol marc per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics d’oci a Osona.

Aquest és un treball coordinat per l’Oficina VicDones-SIAD Osona i treballat conjuntament amb els municipis de Roda de Ter, Prats de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta i Torelló, amb el suport de la Diputació de Barcelona, davant la preocupació generalitzada a la comarca per l’escalada d’actituds i pràctiques sexistes que s’han produït darrerament en esdeveniments d’oci.

L’acord es va aprovar per unanimitat. El Protocol serà enviat als ajuntaments per tal que en coneguin el contingut i rebin l’assessorament de l’Oficina, si ho necessiten.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La recuperació de les dunes és necessària per tal d'evitar l'erosió litoral i frenar la desaparició de les platges produïda pel canvi climàtic. Des de l'Ajuntament de Viladecans s'ha restaurat una part de la Pineda del Remolar.

Reportatge

Aquest reportatge és un resum de les principals aportacions de la Conferència Internacional de l’Aliança del Clima 2018, organitzada per Aliança del clima associació municipalista mundial contra el canvi climàtic, juntament amb la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i la col·laboració del Pacte dels Alcaldes per al clima i l’energia. La conferència es va celebrar al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona del 1 al 3 d'octubre del 2018 i hi van participar més de 200 representants d’entitats municipalistes de l’Aliança del Clima implicades en la lluita contra el canvi climàtic

Butlletí