El Ple del Consell Comarcal d'Osona aprova l’establiment del servei públic d’aigua en baixa

Font: Consell Comarcal d'Osona

16/02/2019 - 19:07

El Ple del Consell Comarcal d’Osona aprova per unanimitat la creació del servei públic d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà. CiU, ERC, IDO, PSC i CUP voten favorablement a la creació d’un servei tan important per la comarca i els seus municipis.

La memòria justificativa, el projecte d’establiment, el reglament del servei i el projecte d’estatuts de l’entitat pública empresarial local (EPEL) han quedat aprovats inicialment, seguidament es sotmetrà tota la documentació a exposició pública i a tràmit d’audiència del interessats per un període de 30 dies; si no hi ha al·legacions, el tràmit quedarà definitivament aprovat en el Ple del 27 de març.

Prèviament, es va sotmetre a votació dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, en la sessió del CAO del passat 17 de gener, els quals ho van aprovar per unanimitat. Aquest tràmit previ és sempre preceptiu quan es tracte de la creació d’un nou servei.

D’altra banda, el Ple comarcal també va aprovar el Protocol marc per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics d’oci a Osona.

Aquest és un treball coordinat per l’Oficina VicDones-SIAD Osona i treballat conjuntament amb els municipis de Roda de Ter, Prats de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta i Torelló, amb el suport de la Diputació de Barcelona, davant la preocupació generalitzada a la comarca per l’escalada d’actituds i pràctiques sexistes que s’han produït darrerament en esdeveniments d’oci.

L’acord es va aprovar per unanimitat. El Protocol serà enviat als ajuntaments per tal que en coneguin el contingut i rebin l’assessorament de l’Oficina, si ho necessiten.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Notícia

La Taula del Delta i la Baixa Tordera es va tornar a reunir el passat 18 de juliol a l'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar després d'1 any. La voluntat de la Taula de Treball és convertir-se en un ens jurídic, amb capacitat pròpia d'acció per ser una veritable força en la lluita per a la recuperació de l'equilibri de La Tordera i de defensa del territori.

Notícia

L’impost del turisme sostenible (ITS) finançarà el projecte per un import total de 740.072 €. El projecte inclou la creació d’una aplicació que orientarà els usuaris sobre els llocs on es pot fondejar.

Butlletí