Recoopera, una nova iniciativa per reutilitzar mobles i estris domèstics

14/02/2019 - 11:09

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa una iniciativa electrònica que, a través del telèfon mòbil o les tauletes tàctils, permetrà als ciutadans i ciutadanes de Mollet publicar les fotografies d’aquells mobles o estris domèstics que no vulguin abans de dipositar-los als punts de recollida municipals. Així, si algun particular o entitat social, s’interessa per aquell objecte, el podrà adquirir gratuïtament a través d’aquesta plataforma orientada a fomentar la reutilització i la prevenció de residus i, de retruc, millorar la qualitat dels nostres carrers.

Aquesta iniciativa funciona a través d’un apartat anomenat Recoopera inclòs a l’aplicació Civiwaste, una app senzilla i gratuïta que l’Ajuntament de Mollet va posar en marxa el maig de l’any passat amb l’objectiu que la ciutadania pugui comunicar qualsevol tipus d’incidència a la via pública.

Com funciona?
Aquells que vulgui desfer-se d’un moble o un estri domèstic, poden publicar a l’aplicació la seva fotografia per tal que la resta d’usuaris puguin visualitzar-la i, si estan interessats, posar-se en contacte amb el propietari a través d’un xat.

L’apartat permet escollir els dies que el propietari considera pertinents per compartir l’objecte. A partir d’aquesta data, si el moble o estri domèstic no ha estat reservat, es gestiona la seva recollida de forma programada a través del Servei Municipal de recollida.

En ambdós casos, el propietari rebrà una notificació informant sobre l’estat de la seva sol·licitud així com també del dia que es procedirà a la recollida del moble o trasto vell si finalment no s’ha pogut reutilitzar o bé n’ha demanat la seva recollida sense l’opció de compartir-lo.

La iniciativa, que està recollida en el Pla Local de Prevenció de Residus municipals i és fruit de l’acord d’aprovació dels pressupostos de 2018, s’adreça a fomentar el reciclatge, la reutilització i la prevenció de residus i, alhora, millorar la qualitat dels carrers i espais fent de Mollet una ciutat més amable.

Amb aquesta nova eina es dona a la ciutadania una nova oportunitat a l’hora de recollir mobles de forma programada.

Cal tenir en compte que durant el 2018, el Servei Municipal de recollida va recollir un 23,46% més de mobles i voluminosos que durant el 2017 passant de 1.050,520 Tones a 1.297,020.

Aquesta tendència a l’alça també es dóna en la quantitat de residus recollits selectivament a Mollet del Vallès en les fraccions de paper i cartró, envasos, vidre i matèria orgànica de manera que ha disminuït el rebuig.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí