L'Ajuntament de Tordera fa un pas més per afavorir l'estalvi energètic amb diverses actuacions a la via pública i equipaments municipals

Font: Ajuntament de Tordera

12/02/2019 - 11:51

Durant el darrer trimestre de 2018 es van instal·lar fanals solars a les illes de contenidors a les zones rurals que no disposen d’enllumenat públic. Així, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha instal·lat nou enllumenat solar als contenidors de Can Camps, Roca Rossa, Sant Llop, Sant Pere de Riu i els agregats rurals de Sant Daniel i Mas Mora. Actuacions d’aquest tipus formen part de l’estratègia del govern municipal perquè Tordera es converteixi progressivament en un municipi més sostenible i eficient.

Per altra banda, la Biblioteca de Tordera també disposa d’una nova il·luminació LED que afavoreix l’estalvi d’energia a l’hora que l’equipament guanya en major il·luminació a tots els espais.

També des de principis d’aquest 2019 s’han renovat els equipaments de climatització d’alguns equipaments, com ara el nou sistema de calefacció a la Biblioteca i la instal·lació de la caldera de biomassa a l’edifici de l’Ajuntament.

Actuacions d’aquest tipus formen part de l’estratègia del govern municipal perquè Tordera es converteixi progressivament en un municipi més sostenible i eficient. En aquesta línia els darrers anys s’han dut a terme iniciatives com la implantació dels nous sistemes d’enllumenat públic, el control biològic de plagues, els sistemes de climatització ecològica o el control digital de la xarxa d’aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí