L'ajuntament de Ripoll explica que el nou model de recollida de residus permetrà potenciar el reciclatge

Font: El Ripolles digital

11/02/2019 - 09:58

El nou model de recollida de residus ha de servir per donar un millor servei als vilatans de Ripoll. El consistori afirma que els nous contenidors són més voluminosos que els actuals. Per tant, tenen una capacitat més gran per emmagatzemar residus, amb la voluntat d’acabar amb "el col·lapse que s’ha detectat en els darrers temps", segons ha explicat Joaquim Colomer, cap de l'Àrea de Serveis al Territori.

Colomer ha afegit que els punts de recollida es redistribuiran i comptaran amb tots els tipus de contenidors. "En algun cas, el de rebuig serà doble en els llocs on hi hagi més afluència". Així doncs, "entenem que el reciclatge es potenciarà". Els nous camions d’escombraries van equipats amb la grua anomenada “easy”, que permet la recollida bilateral.

Hi ha més diferències entre els actuals i els nous contenidors. Aquests últims pesen més perquè són metàl·lics, i està previst que estiguin fixats al terra. El que es descarta de totes totes és adaptar el sistema porta a porta a la capital del Ripollès.

L’ajuntament de Ripoll ja ha dut a terme alguna acció per explicar a la ciutadania aquest canvi tant important per al seu dia a dia. Per exemple, aquesta setmana ha dut a terme una xerrada informativa a la biblioteca Lambert Mata.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí