Concurs a les xarxes socials per commemorar del Dia Mundial de l’Aigua

Font: Generalitat de Catalunya

31/01/2019 - 16:49

L’Agència Catalana l’Aigua (ACA) commemora l’edició del Dia Mundial de l’Aigua de 2019, prestant especial atenció a la problemàtica derivada de l’ús i l’abús dels plàstics, i la seva presència a l’aigua. Per a donar a conèixer i conscienciar a la ciutadania sobre un tema tan important, es convoca per quart any consecutiu un concurs d’imatges i vídeos, a les xarxes socials, amb el lema “l’ús i l’abús dels plàstics, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes”. Segons les Nacions Unides, el plàstic representa el 90% de les escombraries existents als oceans i de seguir amb l’actual tendència es preveu que en 30 anys hi hagi més plàstics al mar que peixos.

En l’edició d’enguany d'aquest 2019, per tant, es proposen dues categories: una de general en la que demanen imatges que responguin al lema “l’aigua, un bé comú”, i una segona, que és la novetat d’aquesta edició, en la que se sol·liciten imatges que evidenciïn la problemàtica dels plàstics a l’aigua. 

Per participar al concurs pots fer-ho de manera senzilla mitjançant les xarxes socials d’Instagram, Facebook i/o Youtube, des d’ara fins el 10 de març de 2019. Aquí podeu consultar les bases del concurs.

Via instagram
Si ho fas mitjançant Instagram i vols participar en la primera categoria (l’aigua, un bé comú), empra l’etiqueta #acaworldwaterday2109 a les teves imatges. En cas que vulguis, si vols participar en la segona categoria fes servir l’etiqueta #acaworldwaterday2019_plastic. En ambdós casos inclou en el text el nostre perfil @aigua_cat 

Via facebook o YouTube
Si ho fas a través de Facebook o Youtube la participació s’ha de fer mitjançant el formulari que trobaràs a aquest enllaç https://a.cstmapp.com/p/29321 

Els premis
Les 24 imatges o vídeos de la primera categoria i les 3 de la segona que hagin estat seleccionades com a guanyadores es publicaran al web de l’ACA a partir de la celebració del dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març. En aquesta jornada està previst que es celebri l’acte de lliurament dels premis.

Els finalistes rebran un diploma de reconeixement i un petit obsequi durant l’acte institucional previst per al dia 22 de març. Prèviament es contactarà amb els i les finalistes per fer-los arribar la invitació a l’acte de lliurament.

Els autors/es de les 24 imatges o vídeos de la primera categoria (temàtica general) obtindran cadascú un obsequi consistent en una sessió d’iniciació al paddle surf per a dues persones.

Les persones autores de les 3 imatges o vídeos de la categoria específica (problemàtica dels plàstics) guanyaran una sessió d’iniciació al busseig per a dues persones.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí