La Diputació de Barcelona organitza el IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, a Món Sant Benet

Font: Diputació de Barcelona

29/01/2019 - 17:02

Els dies 19 i 20 de febrer, la Diputació de Barcelona organitza el 4art Fòrum Medi ambient i Món Local, un esdeveniment que se celebra cada quatre anys amb l'objectiu de ser un punt de trobada entre els agents públics i privats del sector del medi ambient, i alhora fer valer la feina feta en aquest àmbit des del món local. L’encontre, que en aquesta edició es farà a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, tindrà com a eixos principals la transició energètica, l’adaptació al canvi climàtic, l’economia circular i la governança ambiental, dins el marc dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides i del Pacte d’alcaldes pel clima i l'energia. El Fòrum inclourà la 19a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

El programa del Fòrum incorpora, el dimarts 19 de febrer, un acte de reconeixement i debat sobre 10 anys del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, que comptarà amb la participació de deu alcaldes i alcaldesses, a més d’un plenari centrat en els passos de la transició i l’adaptació energètica; i el dimecres 20, amb l’assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat. El Fòrum inclou activitats sobre la transició energètica, l'adaptació i resiliència per aprendre de la natura, l'economia circular i verda, i la governança ambiental des del món local, que comptaran amb la partició de tècnics i especialistes en temes energètics i ambientals.

En aquesta edició, les activitats del Fòrum es dividirà en tres espais, en cadascun dels quals es debatran els objectius de la transició cap al 2030. Un primer espai, Reflexionem, es destinarà a les sessions plenàries, taules rodones i debats sobre la feina feta des del món local en l’àmbit del desenvolupament sostenible amb la participació d’experts. En un segon espai, titulat la Fàbrica de les Oportunitats, s'esposaran experiències per connectar interessos entre els participants a partir de microponències, i finalment, un tercer espai, el Casinet del Fòrum, serà un lloc de participació, intercanvi i co-creació al voltant dels reptes per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 a nivell local. 

El IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local preveu aplegar a responsables d'ens locals, administracions, empreses i entitats de l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat d'arreu de Catalunya. La participació al Fòrum és oberta però cal inscripció prèvia que es pot formalitzar en aquest enllaç.

Foto: Debat en l'anterior edició del Fòrum (Judith Contreras | MOMO)


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Acte
23/03/2024 - 20:30

Butlletí