Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí

Font: Ajuntament de Rubí

27/01/2019 - 18:21

El projecte Can Jardí - Polígon Circular parteix de la idea que la gestió compartida dels diferents recursos del polígon permetrà optimitzar costos, reduir les emissions de CO2, crear ocupació i nous perfils professionals i millorarà la competitivitat de totes les empreses participants. Així, la prova pilot preveu posar en marxa un Equip gestor del Polígon format per especialistes en matèria d’energia, aigua, residus i mobilitat.

El Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) de Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí. La proposta de model de gestió circular s’ha presentat aquest 18 de gener davant d’una vintena de persones representants d’empreses del PAE i sis de les companyies assistents s’han mostrat interessades en participar activament en la proposta.  “Creiem que incorporar l’economia circular a la gestió de polígons ens ajudarà a millorar la competitivitat empresarial, a crear nous llocs de treball i, òbviament, a ser més sostenibles. Avui presentem un model de gestió innovador i pioner que estem convençuts que representarà un salt qualitatiu importantíssim per Can Jardí, i en el futur, per a tota la ciutat”, explica el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Can Jardí – Polígon Circular és una proposta cofinançada entre l’Ajuntament de Rubí  i les empreses participants durant els tres anys que durarà la prova pilot que té per objectiu, entre d’altres, demostrar que els beneficis obtinguts anualment són superiors al cost del projecte. “Existeix associacionisme als polígons, però és poc operatiu. Creiem que enfocar l’associació de l’empresariat per proximitat i amb l’objectiu de reduir costos i millorar la gestió és un encert. Especialment a Rubí que som la segona concentració industrial més gran de Catalunya i tenim un potencial enorme” ha dit, Manuel Jiménez, president de CECOT-Rubí durant la presentació.

Durant la trobada, emmarcada en la 15a reunió tècnica Rubí Brilla, els i les representants de les empreses han pogut escoltar la presentació d’Albert Puig, tècnic responsable del projecte; Josep Ma Ortiz, tècnic especialitzat en energia; Jordi Baucells, tècnic especialitzat en residus; David Sánchez, tècnic especialitzat en aigua i Alejandro Martín, tècnic especialitzat en mobilitat.

La proposta dona continuïtat a dos projectes realitzats per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE): la diagnosi de les potencialitats de l’economia circular en l’àmbit dels residus als polígons d’activitat econòmica de Rubí i la definició dels criteris de qualitat als polígons d’activitat econòmica (PAE) i naus industrials de Rubí. A més, promou el perfil d’agent energètic compartit que impulsa Rubí Brilla.

“El consum energètic industrial és la meitat del consum total de la ciutat i això fa que la gestió dels PAE sigui importantíssima en termes mediambientals ... però també és vital per la competitivitat de les empreses”, conclou Güeto.

El nou model de gestió que es va presentar oficialment durant el cinquè Congrés Rubí Brilla està previst que es posi en marxa com a prova pilot el proper 1 de març.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

SBD INDÚSTRIA SOSTENIBLE inclou serveis de consultoria, formacions, jornades empresarials i estudis d’oportunitats al territori

Notícia

L'Ajuntament de Cabrera de Mar ha engegat una nova iniciativa d'economia circular destinada a tots els veïns i veïnes del municipi. Aquesta proposta té com a objectiu promoure la reutilització d'articles en desús, fomentant així una comunitat més sostenible i conscient amb el medi ambient.

Acte
11/06/2024 - 09:00
Sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEF) de Catalunya (Av. de l’Estadi, 12-22 08038 Barcelona

Butlletí