Comença a funcionar el nou Bicing a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

23/01/2019 - 11:29

Es posen en en funcionament les primeres 22 estacions del nou Bicing de Barcelona a Nou Barris i Sant Andreu. El nou servei municipal de bicicleta funciona les 24 hores del dia i s’implantarà progressivament al llarg de l’any: durant els pròxims tres mesos, se substituiran les estacions i les bicicletes amb un disseny renovat, i a partir de l’abril s’ampliarà el servei i la cobertura territorial.

L’actualització del nou Bicing arriba deu anys després de la seva posada en funcionament per millorar l’eficiència del servei i perquè les persones usuàries el facin servir com un mitjà de transport efectiu per desplaçar-se per la ciutat.

Les novetats, que s’incorporaran gradualment al llarg del 2019, inclouen servei ininterromput, estacions mixtes i en superfície, més bicicletes elèctriques, un disseny més confortable, segur i lleuger i una tarifa simplificada.

Renovació del sistema
La primera fase d’implantació del nou Bicing, de gener a abril, inclou l’activació del servei de 24 hores i la substitució de les 424 estacions en superfície actuals per les del nou sistema, amb un ritme de 8 canvis cada dia, començant pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

Durant aquest període de transició, els usuaris i usuàries podran accedir als dos sistemes, que funcionaran d’una manera independent, i hauran d’utilitzar una estació d’origen i de destinació del mateix sistema. A més, les estacions de bicicletes elèctriques actuals, ubicades al subsol, continuaran disponibles.

Més cobertura territorial
A partir del mes d’abril se substituirà el parc de bicicletes elèctriques, que s’ampliarà de 300 a 1.000 unitats, les quals se situaran a les estacions en superfície; s’habilitaran 95 noves estacions en barris sense servei i zones amb molta demanda, i es posarà en funcionament la reserva anticipada de 5 minuts.

A partir del 12 de gener, una vintena d’informadors a peu de carrer ja estan explicant als usuaris les novetats del servei. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també a les estacions, a l’aplicació renovada per a mòbils i al web Bicing.Barcelona.

Impuls a la mobilitat sostenible
La posada en marxa del nou servei municipal de bicicleta preveu que se n’incrementi l’ús un 10% en una dècada, fins a 16 milions de desplaçaments anuals.

L’impuls a la mobilitat pedalable del nou Bicing s’afegeix al desplegament de la xarxa ciclista, que s’ha ampliat un 72% en quatre anys. La infraestructura ja té 204 quilòmetres de carrils bici, una quantitat que arriba a més de 1.000 quilòmetres sumant-hi les zones 30 i els carrers de plataforma única, sobretot indicats per als desplaçaments en bicicleta.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els entorns de 155 centres educatius seran espais amb menys cotxes i, amb les actuacions previstes fins al 2022, es convertiran en llocs de trobada amb menys contaminació, més saludables i agradables. Les intervencions inclouen reduir el nombre de carrils i la velocitat de circulació, crear espais plaça amb elements de joc, reforçar la senyalització i instal·lar elements de seguretat. ​

Acte
17/09/2021 - 00:00
Barcelona
Acte
05/10/2021 - 00:00

Butlletí