Begues dóna un impuls a la recollida de residus, a la neteja de la via pública i al civisme

Font: Ajuntament de Begues

23/01/2019 - 11:14

Comença la campanya 'Fem-ho Bé... amb bé de Begues' per aglutinar tot un seguit d'accions a favor d'una millor gestió dels residus i una major consciència cívica. L'objectiu és fer èmfasi en la corresponsabilitat entre Ajuntament i ciutadania per un poble més net, més cívic i més sostenible. 

Què fa l’Ajuntament de Begues en matèria de recollida de residus, neteja de la via pública i civisme? I què poden fer els beguetans i les beguetanes per col·laborar en el manteniment dels espais que compartim? Per tal de donar resposta a aquestes qüestions, el consistori ha posat en marxa la campanya 'Fem-ho bé... amb de Begues'. La proposta combinarà tota una sèrie d’actuacions de comunicació i sensibilització (edició de fulletons, difusió de vídeos, xerrades,..) amb accions relacionades amb la millora dels serveis que afecten els nostres espais públics per a fomentar la corresponsabilitat entre ciutadania i Ajuntament. Durant les properes setmanes s'aniran plasmant les diferents actuacions que engloba la campanya, entorn a tres eixos d'intervenció.

Per una millor gestió dels residus
Begues és un dels sis únics municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que compleixen amb l’objectiu marcat per la Unió Europea per a l’any 2020 de fer una separació de la brossa superior al 50%. Tot i els bons resultats, es vol arribar encara més lluny, per la qual cosa es duen a terme tota una sèrie d’actuacions per a fer més eficient la recollida municipal de residus i, alhora, per a donar més eines i informació a la ciutadania per augmentar els nivells de reciclatge al poble. 

També en el marc de la campanya, s'iniciarà un estudi sobre la viabilitat d'implantar un sistema de recollida de residus porta a porta, per al qual s'engegarà una enquesta ciutadana per a conèixer els hàbits de la població beguetana. 

Per uns carrers i places més nets
Tot i que la neteja dels nostres carrers i places és una responsabilitat municipal, l’estat dels espais que compartim ha de ser una responsabilitat compartida entre ciutadania i Ajuntament. Per aquest motiu, l’actuació municipal en aquest àmbit pretén millorar l’actual servei alhora que es potencia aquesta corresponsabilitat. Així les coses, s'està treballant ja en la millora de les freqüències de neteja a tots els barris, amb especial incidència en parcs infantils i zones de major ús ciutadà. 

També en el marc de la campanya, s'engegarà una actuació específica per reduir la presència d'excrements de gos als nostres carrers i places, amb accions de conscienciació ciutadana i un increment de l'actuació sancionadora.

Per posar fre a l'incivisme
Amb la voluntat de millorar la convivència i la relació de la ciutadania amb els espais públics, aquest passat estiu entrava en funcionament la nova Ordenança de Civisme. Per tal de donar a conèixer què hem de fer per acomplir-la, es duran a terme diferents actuacions, centrades especialment en el foment del civisme al conjunt de la ciutadania, amb especial incidència en infants i joves per tal de crear consciència de futur. En aquest sentit, s’impulsaran accions específiques en espais sensibles com el centre cívic, parcs infantils o El Mur.

Les diferents accions que formen part de la campanya 'Fem-ho Bé... amb de Begues' s'aniran donant a conèixer paulatinament al llarg de tot el mes de gener.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Article

La Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente va atorgar el guardó al consistori gironí per la implantació de recollida de residus amb contenidors intel·ligents.

Article
Detall d'una posidònia investigada pel LAB - UPC | Pepe Molina Cruz (UPC)

Detall d'una posidònia investigada pel LAB - UPC | Pepe Molina Cruz (UPC)

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) oferix les restes de posidònia perquè els veïns i veïnes, especialment els pagesos, les usi com a adob. La reutilització als camps és una pràctica antiga que permet estalviar i "donar una segona vida" a la planta marina.

Butlletí