L'Ajuntament de Girona reforça la campanya per regularitzar la situació elèctrica de les persones econòmicament vulnerables de la ciutat

Font: Ajuntament de Girona

22/01/2019 - 20:39

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat aquest 16 de gener que l’Ajuntament de Girona intensificarà les actuacions a la ciutat per combatre el frau elèctric i garantir el subministrament de fluid elèctric a la ciutadania. Aquesta decisió ve motivada pels talls elèctrics que hi ha hagut en les darreres setmanes a la ciutat, especialment al barri de Font de la Pólvora, i les queixes dels veïns i veïnes de les zones afectades. Aquestes accions se sumaran al pla que ja havia engegat l’Ajuntament i la companyia elèctrica Endesa contra els fraus elèctrics.

Per un costat, es reforçarà la campanya per regularitzar la situació elèctrica de les persones més vulnerables econòmicament de la ciutat i s’augmentarà el personal de serveis socials destinat a informar sobre aquest tema al Centre Cívic Onyar. D’aquesta manera, la major part dels afectats, residents al barri de Font de la Pólvora, podran solucionar la seva situació a l’equipament de referència del sector.

“Qualsevol persona que tingui una situació irregular en la contractació del fluid elèctric, però que sigui vulnerable econòmicament, pot dirigir-se als serveis socials de l’Ajuntament, on se’ls ajudarà i se’ls trobaran totes les solucions necessàries perquè no se’ls talli el fluid elèctric”, ha subratllat l’alcaldessa.

Per un altre costat, Marta Madrenas ha assenyalat que a partir de dilluns es tallaran les connexions a tots aquells immobles de Font de la Pólvora en què no hi hagi cap contracte amb una companyia elèctrica. “A partir de dilluns vinent, actuarem de forma activa, amb patrulles mixtes formades per tècnics de la companyia i agents de la Policia Municipal, per tallar les connexions fraudulentes al barri de Font de la Pólvora. Hi anirem dia sí dia també per detectar frau de forma reiterada en les connexions”, ha sentenciat.

En aquesta línia, l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular per denunciar judicialment els fraus reiterats en les connexions elèctriques al barri. “Després de tres episodis d’incendis a la zona de Font de la Pólvora i, sobretot, després de veure el que va passar fa pocs dies a Badalona, no podem permetre que es posi en perill la vida dels veïns i veïnes de la ciutat, per això denunciarem les situacions que posin en risc la vida de ciutadans i ciutadanes de Girona”, ha remarcat Madrenas.

L’alcaldessa, juntament amb el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament, Eduard Berloso, s’ha reunit aquest 16 de gener al Saló de Plens del consistori amb representants veïnals de Font de la Pólvora per explicar-los les actuacions que s’havien emprès des de l’Ajuntament per garantir el subministrament elèctric a tots els barris de Girona.

A la reunió hi ha assistit també veïns i veïnes de Torre Gironella. L’alcaldessa ha assenyalat que en aquest barri hi ha hagut una incidència que ha provocat talls elèctrics en les últimes setmanes i que està previst que se solucioni, com a molt tard, divendres de la setmana vinent. A Vila-roja es va viure una situació similar dies enrere i també es va solucionar.


 

Categories: 

Relacionats

Opinió

Tenim un problema democràtic quan els partits que ens governen i la majoria de l’oposició al Congrés, defensen un model social que des del punt de vista de l’ecologisme es considera que no pot resoldre eficientment la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i alhora mantenir el benestar de la societat i cuidar el planeta

Notícia

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el 5 de juny a tot el món, i Sant Pol de Mar han aprofitat el amb l'entrada en servei de les plaques solars fotovoltaiques de l'escola Sant Pau.

Butlletí