L'Ajuntament de Girona reforça la campanya per regularitzar la situació elèctrica de les persones econòmicament vulnerables de la ciutat

Font: Ajuntament de Girona

22/01/2019 - 20:39

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat aquest 16 de gener que l’Ajuntament de Girona intensificarà les actuacions a la ciutat per combatre el frau elèctric i garantir el subministrament de fluid elèctric a la ciutadania. Aquesta decisió ve motivada pels talls elèctrics que hi ha hagut en les darreres setmanes a la ciutat, especialment al barri de Font de la Pólvora, i les queixes dels veïns i veïnes de les zones afectades. Aquestes accions se sumaran al pla que ja havia engegat l’Ajuntament i la companyia elèctrica Endesa contra els fraus elèctrics.

Per un costat, es reforçarà la campanya per regularitzar la situació elèctrica de les persones més vulnerables econòmicament de la ciutat i s’augmentarà el personal de serveis socials destinat a informar sobre aquest tema al Centre Cívic Onyar. D’aquesta manera, la major part dels afectats, residents al barri de Font de la Pólvora, podran solucionar la seva situació a l’equipament de referència del sector.

“Qualsevol persona que tingui una situació irregular en la contractació del fluid elèctric, però que sigui vulnerable econòmicament, pot dirigir-se als serveis socials de l’Ajuntament, on se’ls ajudarà i se’ls trobaran totes les solucions necessàries perquè no se’ls talli el fluid elèctric”, ha subratllat l’alcaldessa.

Per un altre costat, Marta Madrenas ha assenyalat que a partir de dilluns es tallaran les connexions a tots aquells immobles de Font de la Pólvora en què no hi hagi cap contracte amb una companyia elèctrica. “A partir de dilluns vinent, actuarem de forma activa, amb patrulles mixtes formades per tècnics de la companyia i agents de la Policia Municipal, per tallar les connexions fraudulentes al barri de Font de la Pólvora. Hi anirem dia sí dia també per detectar frau de forma reiterada en les connexions”, ha sentenciat.

En aquesta línia, l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular per denunciar judicialment els fraus reiterats en les connexions elèctriques al barri. “Després de tres episodis d’incendis a la zona de Font de la Pólvora i, sobretot, després de veure el que va passar fa pocs dies a Badalona, no podem permetre que es posi en perill la vida dels veïns i veïnes de la ciutat, per això denunciarem les situacions que posin en risc la vida de ciutadans i ciutadanes de Girona”, ha remarcat Madrenas.

L’alcaldessa, juntament amb el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament, Eduard Berloso, s’ha reunit aquest 16 de gener al Saló de Plens del consistori amb representants veïnals de Font de la Pólvora per explicar-los les actuacions que s’havien emprès des de l’Ajuntament per garantir el subministrament elèctric a tots els barris de Girona.

A la reunió hi ha assistit també veïns i veïnes de Torre Gironella. L’alcaldessa ha assenyalat que en aquest barri hi ha hagut una incidència que ha provocat talls elèctrics en les últimes setmanes i que està previst que se solucioni, com a molt tard, divendres de la setmana vinent. A Vila-roja es va viure una situació similar dies enrere i també es va solucionar.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Girona i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya posen a disposició de la ciutadania una eina per avaluar la possibilitat d’implementar sistemes d’energia geotèrmica. L’acció es basa en una prova pilot d’abast europeu per impulsar aquest tipus d’energies renovables al territori.

Article

Gràcies a la programació automatitzada, es podran controlar aspectes com la intensitat o la tipologia de llum de diversos fanals del carrer Figuerola. Es tracta d’una iniciativa liderada per la UMAT, en el marc del projecte Girona Ciutat Intel·ligent.

Entrevista

“El temps dels grans discursos ha acabat. És el moment de l’acció, i l’acció es demostra amb els pressupost”. Amb aquesta contundència Xesco Gomar, president de la Xarxa i diputat d’Acció Climàtica, mostra el seu compromís per recolzar el lideratge dels municipis en la transició energètica o la gestió de residus. Ens parla en aquesta entrevista, arrel de la 22a Assemblea de la Xarxa, dels 70 milions d’euros del pla Renovables 2030, ja invertits en més de 130 projectes municipals o la necessitat accions supramunicipals per recolzar l’acompliment dels objectius europeus de reciclatge.

Butlletí