L’Ajuntament de Sant Cugat renova la flota municipal amb 26 vehicles elèctrics i híbrids per a una mobilitat més sostenible

Font: Ajuntament de Sant Cugat

09/01/2019 - 10:20

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha presentat aquest 20 de desembre els nous vehicles que l’Ajuntament ha incorporat recentment a la flota municipal: es tracta d’un total de 26, dels quals 18 són elèctrics i 8 d’híbrids. L’objectiu és contribuir a fomentar una mobilitat més sostenible al municipi i reduir les emissions de CO2 per tal de millorar la qualitat de l’aire. L’alcaldessa ha recordat que “un dels grans eixos de l’actuació municipal és la millora de l’entorn urbà. Per aquest motiu estem impulsant la compra d’aquests tipus de vehicles i duem a terme altres actuacions com la construcció de més carrils bici o les vianantitzacions al centre urbà”.

La inversió municipal per adquirir aquests vehicles ha estat de 460.000 euros (cost de 19 vehicles; els 7 restants es paguen en la modalitat de renting). L’any 2019 l’Ajuntament té previst adquirir dos vehicles elèctrics més.

Com queda la flota municipal?
Les característiques dels 26 nous vehicles i a quines àrees municipals donaran servei són les següents:

 • Nissan Leaf - Elèctric: 13  unitats (1 Alcaldia, 8 Flota i 4 Policia Local)
 • Furgonetes Env200 - Elèctric: 2 unitats (Flota)
 • Moto zero fx - Elèctrica: 1 unitat (Policia Local)
 • Moto bmw c evo - Eelèctric: 2 unitats (Policia Local)
 • Toyota Prius - Híbrid: 2 unitats (1 Alcaldia i 1 Policia Local)
 • Toyota Auris - Híbrid: 4 unitats (3 Polítiques Socials i 1 Policia Local)
 • Toyota Rav4 - Híbrid: 2 unitats (Policia Local)

L’adquisició d’aquests nous vehicles ha servit per retirar un total de 16 vehicles de dièsel i benzina. Feta aquesta renovació, el conjunt de la flota municipal està formada per un total de 79 vehicles: 33 vehicles elèctrics o híbrids (comptant-hi els 26 nous vehicles) i 46 vehicles de benzina o dièsel

Bonificacions municipals als vehicles elèctrics
Cal recordar que l’Ajuntament, amb l’objectiu de promoure l’ús de vehicles poc contaminants, té incorporades a les ordenances fiscals les següents bonificacions:

 • 75% impost circulació als vehicles híbrids i elèctrics i emissions inferiors 110 gr CO2/km
 • 50% impost circulació als vehicles emissions inferiors 110 gr CO2/km
 • 25% impost circulació als vehicles gasoil emissions inferiors 108 gr CO2/km i benzina emissions inferiors a 120 gr CO2/km
 • Els vehicles elèctrics i híbrids endollables no paguen ni àrea blava ni àrea verda

   

Categories: 

Relacionats

Article

L’organisme, format per alumnat de cinquè i sisè de primària, s’ha constituït amb els representants de 17 centres educatius de la ciutat.

Notícia

Sant Cugat comptarà amb un nou itinerari de bicis i vianants que connectarà amb el municipi veí de Rubí. Seran més de 2.550 metres de carril que aniran des de la plaça Lluís Millet fins al Sant Cugat Centre Comercial, passant per l’avinguda Lluís Companys, Rius i Taulet i la carretera de Rubí. El projecte s’executarà en tres fases, començant pel tram de la rotonda de l’Hipòdrom per resoldre la mobilitat de bicis i vianants en aquest punt.

Notícia

La gira del bus autònom comença a Sant Cugat del Vallès i continuarà a Terrassa, Sabadell, Girona, Reus, el Vendrell, Martorell i Vic els mesos de setembre i octubre.

Butlletí