Nova web i APP del servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme

Font: Ajuntament Impulsa

07/01/2019 - 11:45

Meteomar, el servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme ha presentat a les policies locals i els serveis de protecció civil el seu nou web i la nova aplicació per a mòbils. Amb aquest nou servei, accessible a través del web meteomar.cat, es poden seguir les incidències del temps a la comarca del Maresme i consultar la previsió meteorològica detallada de qualsevol municipi.

A més, els Ajuntaments que ho desitgin, es poden donar d’alta com a usuaris premium i tenir accés a serveis com dades ampliades, previsions personalitzades, alertes meteorològiques o el seguiment minut a minut de situacions de risc, entre altres.

El Maresme és actualment l’única comarca de Catalunya que compta amb un servei de meteorologia propi, amb 14 estacions meteorològiques repartides per tota la comarca i gestionades pel meteoròleg Joaquim Serra.

Les rierades al Maresme sovint són notícia. Ara, la comarca torna a estar considerada com a territori molt vulnerable als efectes del canvi climàtic. Segons l’històric de dades del servei de meteorologia comarcal, aquest 2018 el Maresme està batent records tant pel que fa a temperatures com a pluviometria i intensitat de precipitacions.

Durant els primers dies del mes d’agost, la comarca va registrar sis nits amb temperatures mínimes superiors als 25 graus. En meteorologia, aquesta situació es coneix com a “nit tòrrida” i té un efecte clar sobre el benestar de les persones, especialment entre les més vulnerables com persones grans, nens o ciutadans en situació de pobresa energètica.

Per altra banda, el Maresme ja ha duplicat els registres de pluja de tot l’any passat quan encara no acabat el 2018. El més preocupant, però, són les pluges torrencials que han provocat destrosses com les de Cabrera de Mar, Cabrils o Vilassar de Mar l’octubre del 2016. Aquell dia -12 d’octubre- van caure a Cabrils 2,5 litres per minut, una xifra superada enguany per Sant Vicenç de Montalt amb 3 litres per minut.
 

Categories: 

Relacionats

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Article
Article
Foto: Gerd Altmann

Foto: Gerd Altmann

Un nou joc gratuït del Programa Ambiental de les Nacions Unides desafia els  jugadors a competir a través del temps per trobar una manera de protegir la capa d’ozó i canviar el futur.

Butlletí