Cornellà natura rep un nou premi a la seva proposta de desenvolupament urbà i ordenació del territori

Font: Ajuntament de Cornellà

04/01/2019 - 18:03

Els Premios Progreso estan destinats a reconèixer els projectes impulsats pels govern locals a tot Espanya, en diferents àmbits, per afavorir el desenvolupament econòmic, sociocultural, mediambiental o en matèria d'igualtat. L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha estat guardonat en l'àmbit de desenvolupament urbà integrat i ordenació del territori pel projecte ‘Cornellà Natura'.

El passat 10 de desembre va tenir lloc a Còrdova la gala de lliurament del XI Premio Progreso, que organitza la Fundación para el Desarrollo de los Pueblos de Andalucía (Fudepa) i la Federación Andaluza de Municipos y Provincias (FAMP). L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha estat guardonat en l'àmbit de desenvolupament urbà integrat i ordenació del territori pel projecte ‘Cornellà Natura'.

Els Premios Progreso estan destinats a reconèixer els projectes impulsats pels govern locals a tot Espanya, en diferents àmbits, per afavorir el desenvolupament econòmic, sociocultural, mediambiental o en matèria d'igualtat. D'aquesta manera, es difonen la iniciativa, originalitat i innovació dels projectes dels governs locals per millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania, tot fomentant el desenvolupament dels seus municipis.

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va assistir a l'acte celebrat al Palacio de la Merced, seu de la Diputación de Córdoba, per tal de recollir el guardó. Aquesta onzena edició dels Premios Progreso abastava un total de deu categories, i a cadascuna d'elles es premiava un municipi de més de 20.000 habitants i un municipi de menys d'aquesta població.


Cornellà Natura, un projecte de ciutat
El projecte estratègic, que cerca naturalitzar la ciutat en un horitzó temporal d'una dècada, també va estar reconegut recentment per la Comissió Europea amb el European Green Leaf 2019 pel seu compromís mediambiental, i per portar a terme mesures com la conversió en zona de vianants de carrers, la restricció del trànsit rodat de vehicles, mesures contra la contaminació, ampliació de carrils bici o la promoció del transport públic i la recuperació d'espais per a ús ciutadà.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’AMB presenta el Protocol de sostenibilitat de projectes i obres públiques: una guia que recull en 19 criteris les mesures per mitigar el canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes locals, que ja patim actualment, com la manca d’aigua o l’increment de les temperatures a l’estiu.

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Notícia

La Diputació de Barcelona ha lliurat un projecte d’estratègies de ciutat intel·ligent a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant el qual s’ha dissenyat i implantat un quadre de control d’anàlisi de contaminació de l’aire. 

Butlletí