Santa Oliva aprova el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible

Font: Ajuntament de Santa Oliva

02/01/2019 - 15:46

L’Ajuntament de Santa Oliva va aprovar per acord de ple del 22 de novembre de 2018 el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que serà l’eina que guiarà al municipi a arribar al 2030 amb un 40% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, i que li permetrà estar més ben preparat davant els efectes del canvi climàtic.

El PAESC és un dels elements fonamentals per aconseguir els objectius que marca el “Pacte d’Alcaldes”, iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local i que, l’Ajuntament de Santa Oliva va adherir-s’hi de manera voluntària per acord de ple del dia 31 de març de 2016.

El Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de Santa Oliva planteja la reducció de 8.499 tCO2eq (2,59 tCO2eq/hab.) per a l’any 2030, un 39,9% sobre el total de les emissions de GEH de l’àmbit PAES de l’any 2005.

Consta de 29 accions, i la major part del pes recau sobre els edificis municipals. Hi ha 14 accions que actuen directament en l'àmbit Ajuntament, les quals representen el 48% del total de les accions.

El Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia
El “Pacte d’Alcaldes” és un mecanisme per implicar a totes les administracions locals europees en l'adopció de mesures en matèria d'estalvi energètic i energies renovables. Els Ajuntaments signants, assumeixen el compromís de reduir en un 40% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) l’any 2030 respecte l’any 2005, a través d’augmentar la seva l’eficiència energètica i incrementar l’energia provinent de fonts renovables. Alhora, també assoleixen el compromís de millorar la seva capacitat de reacció i adaptació enfront als efectes del canvi climàtic.

 Per implementar aquesta política de reducció i eficiència de la despesa energètica, l’Ajuntament de Santa Oliva compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. Es considera aquesta iniciativa un eix estratègic per al territori i, com a entitat coordinadora de la iniciativa del “Pacte d’Alcaldes” a la demarcació de Tarragona, promou l’adhesió del municipis al Pacte i els proporciona assistència tècnica per tal que puguin complir amb els compromisos adquirits, entre ells, la redacció del PAESC.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Penedès

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí