La “revolució verda” de Lleida avança amb els nous vehicles de neteja urbana i de recollida de residus

Font: Ajuntament de Lleida

02/01/2019 - 15:34

L’Ajuntament de Lleida ha presentat els nous vehicles de neteja urbana i de recollida de residus que s’incorporen al servei. Són 15 unitats de nova generació: 6, amb motor elèctric; 8, de baixa combustió i una, d’híbrida

El paer en cap Fèlix Larrosa ha remarcat que “no només el servei de neteja i de gestió de residus contribueixen a avançar en termes de sostenibilitat. La mateixa flota també ha de formar part de la mobilitat sostenible”.

La renovació de la flota de l’equip neteja urbana i recollida de residus a la ciutat forma part de les condicions de la pròrroga del contracte del servei amb l’empresa ILNET.

A les 15 unitats que s’han presentat avui, se sumen altres 8 màquines escombradores que van entrar en servei aquest estiu.

Amb les noves incorporacions i la retirada de 37 vehicles antics, la flota del servei queda integrada per una vuitantena d’unitats.

L’acte de presentació ha tingut lloc a l’avinguda de Francesc Macià i, juntament amb el paer en cap, hi han assistit el regidor Joan Queralt i representants d’ILNET.

"Ser més excel·lents en la neteja i en la recollida de residus"
L’alcalde ha expressat la seva satisfacció per la incorporació de nous vehicles al parc mòbil municipal que fa “avançar en la revolució verda” que viu Lleida. “Amb aquestes incorporacions renovem aquella maquinària que ens ha de permetre ser més excel·lents en la neteja i en la recollida de residus a la ciutat”, ha subratllat el paer en cap.

Els vehicles que entren a formar part del servei són diferents unitats de:

- Recol·lector posterior convencional

- Recol·lector posterior híbrid (carrossat elèctric)

- Camió cisterna de 8m3

- Furgó amb caixa tancada

- Furgó amb equip hidro-pressió

- Petit furgó elèctric amb caixa oberta

- Furgoneta elèctrica per a suport a serveis

Pel que fa al recol·lector posterior híbrid, és la primera vegada a Espanya que es posa en marxa aquest equip dotat amb una caixa elèctrica, més silenciosa i que representa un estalvi significatiu d’emissions de CO2.

El pressupost de la renovació de la flota és de 2.100.000 euros.


 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

Des de la posada en funcionament de la recollida de residus porta a porta en una part dels barris de Pardinyes i Balàfia el diumenge 14 de març, l’índex de recollida selectiva en aquesta zona de la ciutat s’ha més que duplicat. Ja arriba al 70%, quan anteriorment estava per sota del 30%, una dada que avala el bon funcionament del sistema.

Article
Font: Ajuntament de Lleida

Font: Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas” que té per objectiu promoure el compostatge, especialment entre els habitatges de l’Horta o els que tenen jardí, i també entre les escoles interessades.

Butlletí