Montcada i Reixac aposta per la compra agregada d'energia

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

31/12/2018 - 12:54

La subhasta per a la compra agregada d'energia elèctrica i gas que promou l'Ajuntament de Montcada i Reixac– amb el suport de la Diputació de Barcelona, Activa Prospect i Energroc– s'ha celebrat aquest 20 de desembre, a la Casa de la Vila. Tres comercialitzadores energètiques, de la quinzena que se n'hi ha presentat, s'han endut els tres dels quatre lots subhastats –un ha quedat vacant– per donar servei a les 24 empreses i comerços que s'han constituït com a grup de compra agregada d'energia.

Les firmes que han obtingut els lots són Adeinnova Energia, Electra Caldense i Oppidumenergía. L'objectiu d'aquesta unió energètica és reduir els costos de les factures d'electricitat i gas, adquirir energia renovable certificada i facilitar-ne l'autoconsum. L'adjudicació mitjançant subhasta permet al grup assolir preus més baixos que el de sortida.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil, considera que "aquest fet animarà altres empreses i comerços a afegir-se a la iniciativa que posem en marxa enguany i que volem que tingui continuïtat en propers exercicis". La regidora de Comerç i Turisme, Montse Ribera, ha fet una crida al petit comerç a participar en properes edicions de la subhasta, en considerar que aquest sistema permet "millorar la seva competitivitat i reduir les despeses quotidianes del seu negoci". L'alcaldessa, Laura Campos, ha destacat que Montcada i Reixac "és un dels municipis pioners de Catalunya i Espanya que aposta per l'autoconsum i l'energia verda i renovable".

La subhasta s'ha fet mitjançant la plataforma electrònica de Global Dragon Solutions i ha durat dues hores. Els pròxims dies es formalitzaran els contractes entre les empreses del grup i les comercialitzadores guanyadores. Els empresaris i comerciants que estiguin interessats poden fer contactant amb Promoció Econòmica i Ocupació per correu electrònic a l'adreça promocioeconomica@montcada.org o trucant al 935 648 505.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les obres, que tenen un cost de 897.955 euros, implicaran la substitució d’un sistema d’energia no sostenible per un de sostenible. El conseller Chakir el Homrani visita les colònies de l’alberg de Planoles, on anuncia una aportació de 91.547€ per integrar 136 joves amb diversitat funcional a “L’estiu és teu!”

Notícia

 

En Roman Martín va demandar l'Ajuntament al febrer per l'alta contaminació de l’aire a la ciutat i considera "decebedora" la resposta que el consistori ha donat al jutge

Article
Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

L'objectiu de la instal·lació, que té un cost de 74.000 euros i està sufragada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a objectiu aconseguir un estalvi econòmic en el consum d’energia elèctrica.

Butlletí