Montcada i Reixac aposta per la compra agregada d'energia

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

31/12/2018 - 12:54

La subhasta per a la compra agregada d'energia elèctrica i gas que promou l'Ajuntament de Montcada i Reixac– amb el suport de la Diputació de Barcelona, Activa Prospect i Energroc– s'ha celebrat aquest 20 de desembre, a la Casa de la Vila. Tres comercialitzadores energètiques, de la quinzena que se n'hi ha presentat, s'han endut els tres dels quatre lots subhastats –un ha quedat vacant– per donar servei a les 24 empreses i comerços que s'han constituït com a grup de compra agregada d'energia.

Les firmes que han obtingut els lots són Adeinnova Energia, Electra Caldense i Oppidumenergía. L'objectiu d'aquesta unió energètica és reduir els costos de les factures d'electricitat i gas, adquirir energia renovable certificada i facilitar-ne l'autoconsum. L'adjudicació mitjançant subhasta permet al grup assolir preus més baixos que el de sortida.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil, considera que "aquest fet animarà altres empreses i comerços a afegir-se a la iniciativa que posem en marxa enguany i que volem que tingui continuïtat en propers exercicis". La regidora de Comerç i Turisme, Montse Ribera, ha fet una crida al petit comerç a participar en properes edicions de la subhasta, en considerar que aquest sistema permet "millorar la seva competitivitat i reduir les despeses quotidianes del seu negoci". L'alcaldessa, Laura Campos, ha destacat que Montcada i Reixac "és un dels municipis pioners de Catalunya i Espanya que aposta per l'autoconsum i l'energia verda i renovable".

La subhasta s'ha fet mitjançant la plataforma electrònica de Global Dragon Solutions i ha durat dues hores. Els pròxims dies es formalitzaran els contractes entre les empreses del grup i les comercialitzadores guanyadores. Els empresaris i comerciants que estiguin interessats poden fer contactant amb Promoció Econòmica i Ocupació per correu electrònic a l'adreça promocioeconomica@montcada.org o trucant al 935 648 505.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

 

Martin Williams és científic del grup de recerca de medi ambient del King’s College de Londres i consultor internacional sobre contaminació de l’aire. El doctor Wiliams ens ofereix una mirada internacional d’un dels principals problemes globals de salut pública. Analitza la problemàtica del diferents contaminants i els principals obstacles per arribar a acords internacionals efectius. Va ser ponent destacat al I Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat a Sabadell.

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Notícia

El projecte és una iniciativa d’Ecoserveis i té l’objectiu de fomentar l’autoconsum col·lectiu ja que aquest pot generar un estalvi econòmic a les famílies, promoure un nou model energètic a les llars i apoderar les comunitats, transmetent-les el coneixement sobre els avantatges, requisits o normatives relacionades amb l’autoconsum col·lectiu.

Butlletí