L’oficina d’eficiència energètica de Cornellà tramita més de 4.000 ajuts pel pagament de subministraments bàsics

Font: Ajuntament de Cornellà

29/12/2018 - 11:04

La Oficina d'Eficiència Energètica de Cornellà ha tramitat, des de la seva entrada en funcionament el desembre de 2016, un total de 4.269 ajuts per al pagament de subministraments bàsics (aigua, llum i gas) a un total de 521 famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat econòmica i energètica.

El perfil de les persones ateses és majoritàriament dones, amb una edat mitjana de 48,6 anys pertanyents a unitats familiars amb una mitja de 2,9 membres i amb uns ingressos mitjans declarats de 542,49€. El 78% dels ajuts tramitats han estat per als subministraments de llum i aigua. Per barris Gavarra i Sant Ildefons són els que més ajuts han demanat i també on més s'han atorgat, amb el 56% del total.

Auditories energètiques i assessorament
Des de l'Oficina d'Eficiència Energètica es desenvolupen accions que tenen com a objectiu principal dotar de les eines i la informació necessària als consumidors/es d'energia domèstica per tal d'assolir el nivells de consum òptims a les seves llars, tot assegurant-los una millor situació de confort amb el menor consum energètic possible i amb unes millors condicions contractuals respecte de les companyies subministradores d'energia.

En aquest àmbit, s'han realitzar més de 330 assessoraments energètics personalitzats i s'han visitat 434 llars en el marc del programa d'auditories energètiques. Paral·lelament, l'Oficina ha gestionat 434 sol·licituds de Bo Social Elèctric, que des de la seva modificació al 2017 pot suposar fins a un 40% de descompte en els termes de potència i consum de les factures elèctriques.

També se n'ha fet un especial seguiment de les persones més grans de 65 anys, amb una experiència pilot d'auditories a 10 llars i una campanya informativa amb més de 220 trucades amb l'objectiu d'oferir serveis d'assessorament.

L'Oficina d'Eficiència Energètica és un servei municipal ofert a partir del conveni marc signat entre l'Ajuntament de Cornellà i l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb l'objectiu descentralitzar el conjunt d'accions necessàries en l'àmbit de la reducció del consum energètic a la ciutat, així com per atendre els casos de pobresa energètica de la ciutat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí