La campanya ‘Si recicles, (re)generes’ de Granollers rep el Premi a les Bones Pràctiques pel Clima de la FEMP

Font: Ajuntament de Granollers

16/12/2018 - 17:39

Granollers guanya el premi de la categoria de sensibilització i concienciació ciutadana per la campanya de reciclatge i queda finalista a la categoria d’adaptació al canvi climàtic pel sistema de reutilització d’aigua de Can Cabanyes

La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (link is external), integrada a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) (link is external), va lliurar el Premi de Bones Pràctiques Locals pel Clima a sis ajuntaments. Els guanyadors de la setena edició del guardó en les respectives categories han estat: 

• Mobilitat: Santander pel Pla de transport vertical.  

• Economia circular: Bigastro (Alicante) per la campanya de Nadal sostenible.

• Eficiència energètica, urbanisme i edificació: Real Sitio de San Ildefonso (Segovia) pel Pla de millora d’eficiència energètica. 

• Sensibilització i conscienciació ciutadana: Granollers per la campanya ‘Si recicles, (re)generes’.

• Adaptació al canvi climàtic: Donostia-San Sebastián pel projecte ‘Donostia se adapta’. 

• Foment de la participació ciutadana: Oviedo pel Procés Participatiu de transformació d’una autopista en un bulevard. 

Així, la campanya de foment del reciclatge de Granollers ‘Si recicles, (re)generes’ ha estat reconeguda pel seu impacte en la ciutadania. L'objectiu és vincular i corresponsabilizar a les famílies i a la comunitat educativa local a partir d’un exemple tangible de compostage dels residus orgànics generats als menjadors escolars de dos centres educatius.  

A més, Granollers també ha quedat finalista a la categoria d’Adaptació al canvi climàtic pel sistema de reutilització d’aigua de Can Cabanyes. Aquesta iniciativa, que forma part del projecte europeu CEMOWAS2, aprofita les aigües sortints de la depuradora de Granollers i els converteix en un nou recurs per a la ciutat, sobretot per a usos municipals com el reg i el baldeig de carrers. 

El regidor de Medi Ambient, Activitats i Espais Verds, Albert Camps, va recollir el guardó en un acte celebrat ahir a Madrid en el marc del programa del Congrés Nacional de Medi Ambient. El premi reconeix els esforços dels municipis i impulsa iniciatives i accions que esdevenen exemple de bones pràctiques per a altres pobles i ciutats. 

Podeu consultar tots els projectes presentats a la 7a edició del Premi de Bones Pràctiques Locals pel Clima clicant aquest enllaç (link is external).


 

Categories: 

Relacionats

Article

El programa «Granollers entra en Simbiosi» ha resultat guanyador nacional del Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020 en la categoria de suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos. Aquest premi ha valorat el treball per promocionar l’economia circular a la indústria, afavorint la sostenibilitat, la competitivitat i la col·laboració entre el teixit industrial granollerí.

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Butlletí