Un mapa interactiu per conèixer el cicle urbà de l'aigua

Font: AGBAR

16/12/2018 - 16:33

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i els seus prop de tres milions d'habitants són abastits per aigua captada de les conques dels rius Besòs, Ter i Llobregat. Dins la seva gestió del cicle integral de l'aigua, des d'aquesta captació als rius fins a la potabilització, el transport i la distribuició fins al sanejament i la depuració per al retorn al medi ambient i la reutilització de les aigües residuals, Aigües de Barcelona duu a terme tota una sèrie de processos que explica en un mapa interactiu que es pot consultar a la pàgina web de l'empresa.

A través d'aquest mapa, es pot conèixer tot el cicle urbà de l'aigua, de la captació i la potabilització a l'emmagatzematge d'aigua en dipòsits, previ al pas a la xarxa de distribució que la fa arribar a cada llar o empresa amb la pressió necesària. Un cop emprada, a més, l'aigua residual resultant passa per un procés de  d'un procés de potabilització que culmina amb el seu retorn al medi natural en les millors condicions possibles, cosa que obre la porta a que torni a ser captada, reiniciant un cicle que permet preservar les reserves hídriques amb l'objectiu de no patir mai problemes de manca d'aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

Jornades de portes obertes per visitar estacions de potabilització d’aigua i dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

Butlletí