L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca inicia una prova pilot amb la col·locació de passos de vianants intel·ligents

10/12/2018 - 17:17

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una prova pilot que consisteix en la col·locació de passos de vianant intel·ligents per a millorar la seguretat del trànsit. Amb els passos de vianants elevats millora la visió de la persona que creua el carrer, el vehicle ha de reduir la velocitat i és més accessible i còmode per a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquests passos estan pintats de color blanc al terra com els tradicionals però incorporen un senyal vertical lluminós.
A més, al terra es col'loquen llums de color vermell que s'il·luminen quan s'aproxima un vianant.

Els dos primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat s'estan instal·lant a la carretera de Martorell, que s'està remodelant de manera integral.

Durant les pròximes setmanes també s'instal·laran davant de l'ambulatori de la ciutat i davant de l'Escola Can Salvi.

En el marc d'aquesta actuació, l'Ajuntament també està millorant els passos de vianants de l'avinguda de la Constitució i els està fent elevats.

L'inspector en cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Bernat, ha explicat que "amb els passos de vianants elevats millora la visió de la persona que creua el carrer, el vehicle ha de reduir la velocitat i és més accessible i còmode per a les persones amb mobilitat reduïda".


 

Categories: 

Relacionats

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Article

Els projectes aportaran possibilitats pioneres a la metròpolis de Barcelona en mobilitat sostenible, com ara l'oferta de bicicletes de càrrega, l'impuls de centres logístics d'últim quilòmetre, l'electrificació de línies de bus o la millora del servei de bus a demanda. Han estat seleccionats per l'EIT Urban Mobility, un referent a Europa que impulsa projectes que plantegin nous models de mobilitat sostenible i facin ciutats més amables i amb menys vehicles privats. És el segon any consecutiu que projectes presentats per l'AMB són escollits per l'EIT Urban Mobility i reben finançament per fer-los realitat

Article

A partir del passat dimarts la velocitat està limitada a 30 km/h en la major part de vies de la ciutat. La mesura s’emmarca en el Pacte per la Mobilitat, el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i l’estratègia Mataró pel Clima, i dona compliment a la modificació del Reglament General de Circulació de la Direcció General de Trànsit, tot plegat per aconseguir una ciutat més segura i amb menys contaminació atmosfèrica i acústica.

Butlletí