El Centre de Fauna de Vallcalent envia deu voltors a Israel per ser reintroduïts

Font: Generalitat de Catalunya

28/11/2018 - 13:05

El Centre de Fauna de Vallcalent (Segrià) ha enviat avui deu exemplars de voltors (Gyps fulvus) recuperats cap a Israel, amb l’objectiu de ser alliberats al Pròxim Orient. Es tracta d’exemplars joves que arriben sovint dèbils al centre després d’haver tocat terra durant els primers vols de dispersió i no ser capaços de reprendre novament el vol.

L’actuació s’ha dut a terme dins del programa de reintroducció de l’espècie en aquesta àrea, i en el marc de l’acord entre la Generalitat i l’Autoritat Israeliana de Parcs i Natura (INPA) amb aquest objectiu, vigent des del 2015. La població de voltors al Pròxim Orient s’ha reduït considerablement en les darreres dècades. El programa respon, així, a la voluntat d’evitar la seva extinció en aquesta àrea, amb el trasllat d’exemplars d’altres punts d’Europa. A més d’augmentar les poblacions del sud-est europeu, es vol enriquir la variabilitat genètica. En el cas de Catalunya, amb aquest ja s’han fet 8 enviaments, amb un total de 94 voltors cedits a Israel.
Trasllat en avió
Prèviament al seu trasllat, el personal tècnic comprova l’estat de salut dels exemplars i col·loca un xip identificador en cada un d’ells. Després s’introdueixen en gàbies especials per a facilitar el seu trasllat en cotxe fins a l’aeroport de Barcelona. Un cop a Israel, els animals es col·loquen en recintes especials per afavorir la seva aclimatació, abans de ser alliberats a la natura.

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona

Butlletí