Prop de 200 famílies salouenques es beneficien dels ajuts econòmics per a les despeses de subministraments de la llar

Font: Ajuntament de Salou

25/11/2018 - 19:28

Les ajudes ascendeixen a 80.474’56€ i cobreixen les despeses de llum, aigua i gas dels mesos de gener a desembre de 2017. L’objectiu d’aquests ajuts és reduir el gravamen que paguen les famílies amb menys recursos en conceptes com les despeses de subministraments de la llar.

La Regidoria de Benestar i Serveis Socials de l’Ajuntament de Salou ha finalitzat el procés de valoració de sol·licituds per la concessió d’ajuts econòmics amb l’objecte d’ajudar a les famílies més necessitades a reduir les despeses de subministraments de la llar (aigua, llum i gas) ocasionades durant els mesos d’entre 1 de gener i desembre de 2017 (ambdós inclosos).  Un cop analitzades les peticions que han arribat al departament s’han aprovat un total de 191 sol·licituds de les 225 que s’han presentat. Des de la regidoria s’han destinat un total de 80.474 euros en ajuts. Aquests, són de caràcter puntual, per cada mes de subministrament pagat durant l’any anterior a la convocatòria, amb un màxim de 500€ en despeses de la llar pagades de l’any 2017, per persona beneficiària. Cal dir que les sol·licituds que no s’han aprovat han estat per falta de documentació, no s’han complert els terminis durant els tràmits o simplement no complien els requisits marcats en les bases de la convocatòria.

L’objectiu d’aquests ajuts- com apuntava l’alcalde Pere Granados “és reduir el gravamen que paguen les famílies amb menys recursos en conceptes com les despeses de subministraments de la llar. Es van crear en un moment de màxima crisi i les volem seguir mantenint perquè encara hi ha molta gent que ho segueix passant malaent”. Per la seva part la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha explicat que “s’ha volgut donar un suport econòmic puntual a aquelles famílies que pateixen una major necessitat per tal de poder fer front a les despeses de subministraments de la llar amb i així evitar situacions de risc de pobresa energètica”

Aquesta ajuda està destinada a totes aquelles persones físiques majors de 18 anys empadronades a Salou, que justifiquin dificultats econòmiques, sempre que compleixin els requisits específics descrits a les bases.


 

Relacionats

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí