Sant Cugat crearà una oficina per assessorar la ciutadania sobre els seus drets energètics

Font: Ajuntament de Sant Cugat

25/11/2018 - 18:58

El ple municipal celebrat aquest 19 de novembre ha aprovat una moció institucional que acorda crear, abans d’acabar el 2018, una oficina permanent que ofereixi atenció personalitzada en matèria de drets energètics.

Entre d’altres serveis, l’oficina informarà i assessorarà “les persones que no poden mantenir la llar en unes condicions energètiques i de benestar adequades o que ja han rebut un avís d’impagament o de tall per part d’una empresa subministradora d’electricitat, aigua o gas”.

També s’oferirà acompanyament en la defensa dels drets energètics i en la denúncia dels incompliments, i s’orientarà en la millora de la gestió i l’eficiència energètica de les llars i en l’optimització dels serveis d’electricitat, aigua i gas. Finalment, també s’acompanyarà  els usuaris en els ajuts, les multes i les gestions amb les companyies, com per exemple la gestió del bo social, els canvis de tarifes o bonificacions de quotes.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Article

Un paviment solar de 50 m2 generarà energia elèctrica a la plaça de les Glòries. La proposta ha guanyat el repte municipal “Paviments generadors”, amb què es volen trobar solucions innovadores per generar energia renovable a les infraestructures de la ciutat. L’objectiu és avançar en el canvi de model energètic i apostar per l’autogeneració i l’autoconsum, per a un futur més sostenible.

Article

Granollers participa en el projecte de Bioenergia per al desenvolupament local: xarxes de calor de biomassa. La construcció de les xarxes de calor de biomassa permetran substituir les antigues calderes de gas natural per calderes de biomassa. Les calderes seran d'última generació i el màxim d’eficients.

Butlletí