Les Illes Balears volen exportar el model de protecció de la posidònia a la resta de l’Estat

20/11/2018 - 10:59

El decret i el servei de vigilància de la posidònia de les Illes Balears han estat protagonistes, aquest novembre, en dos congressos internacionals especialitzats, celebrats a Palma i Barcelona, respectivament. El Director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir va instar als representants de les comunitats autònomes a seguir les passes de les Balears en matèria de protecció de la posidònia. Mir va insistir a reclamar, al Govern central, compromís i involucració en aquesta matèria.

El Director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, va participar, aquest 15 de novembre, en el Blue EcoForum de Barcelona, un Congrés on es posen en comú les diverses polítiques de planificació marítima a la Mediterrània. Davant un centenar de persones, Mir va presentar el Decret i va respondre nombroses preguntes d’altres regions interessades en aquesta normativa pionera a l’Estat. Va suscitar especial interès el procés d’incorporació del servei de vigilància. Mir va rebre diverses felicitacions per haver aconseguit introduir-hi 18 embarcacions.

Mir va aprofitar el viatge per reunir-se amb representants competents en la matèria de la Generalitat de Catalunya que, actualment, està començant a fer feina en favor de la protecció de la posidònia prenent, com a exemple, la legislació aprovada a les Balears. Es va acordar fer front comú perquè el Ministeri per a la Transició Ecològica prengui mesures efectives per a la protecció de la posidònia en les aigües exteriors, on té competència exclusiva.

La voluntat política és l’única via per a fer polítiques aplicades i efectes que facin visibles els resultats sobre el territori, en aquest cas sobre la mar”, va dir Mir a l’EcoForum on també va instar als representants de les comunitats autònomes presents a seguir les passes de les Balears en matèria de protecció de la posidònia. Mir va insistir a reclamar, al Govern central, compromís i involucració en aquesta matèria.


El 13 de novembre, Mir ja va presentar el decret i el servei de vigilància davant unes 250 persones reunides en el Congrés Internacional del MedPan. Es tracta del fòrum dedicat a la planificació i gestió de les àrees marines més important que es celebra a la Mediterrània. Enguany, els organitzadors, la xarxa de gestors d’Àrees Marines Protegides de la Mediterrània (AMP), van elegir Palma com a seu i van comptar amb la col·laboració del Govern per a la seva organització.

Diverses regions de la Mediterrània es van interessar pel contingut del Decret que ja s’ha convertit en un referent a la regió. Cal recordar que Mir ja va ser convidat a fer presentacions similars a les Canàries i a Brussel·les.

Teniu més informació sobre la protecció de la posidònia a les Balears aquí.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les tasques d'eliminació tant de fauna com de flora exòtica es duran a terme a com a mínim 52 ha de territori protegit de la Xarxa Natura 2000

Notícia

La Fundació Barcelona Zoo participa en el projecte TuroCat, que treballa per recuperar aquesta espècie en perill d’extinció. Des de l’entrada en funcionament del programa l’any 2018 se n’han alliberat 24 exemplars

Notícia

L'Ajuntament de Sant Adrià realitza l'abalisament de la barra de sorra de la desembocadura del riu Besòs per protegir la nidificació i descans d'espècies amenaçades i protegides.

Butlletí