Montcada i Reixac promou la Compra Agregada d'Energia

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

19/11/2018 - 13:57

Les Pimes, micro pimes i comerços de Montcada i Reixac adherides al grup de Compra Agregada d’Energia es van reunir el passat 9 de novembre a la Casa de la Vila per tal de posar en comú les xifres de consum d'energia d'aquestes empreses. Amb aquests números es crearà una base de dades per parametritzar els patrons de consum i establir el preu de sortida de la subhasta d'energia, prevista per al proper mes de desembre. A la trobada un total de 22 empreses i establiments comercials van lliurar còpia de les factures d’energia (electricitat / gas) per tal de poder analitzar els seus patrons de consum energètic. La subhasta s'organitzarà en lots i es farà de forma electrònica.

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, juntament amb la Regidoria de Comerç i Turisme, promouen el grup de Compra Agregada d'Energia per tal que les empreses que formen part aconsegueixin el millor preu d’energia i fer-ho amb energia verda certificada. El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, ha afirmat que "la proposta està rebent una bona acollida entre els comerços locals i això ho demostra que avui s'han adherit 6 noves empreses". Un cop s'adjudiqui l'empresa guanyadora es faran els contractes de forma individualitzada amb cadascuna de les empreses del Grup de Compra d'Energia de Montcada i Reixac.

Aquest procés per la reducció dels costos energètics, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, respon a la voluntat del consistori de millorar la competitivitat de les empreses i establiments comercials de Montcada i Reixac atenent a les seves necessitats i demandes expressades, i, en concret, per afrontar el constant encariment del preu de l’energia promovent una subhasta per minimitzar-ne el seu cost.

Amb aquest procés els resultats esperats són la reducció dels costos energètics, reduint el preu de l’energia consumida (electricitat i gas) perquè la compra de la mateixa es fa al millor preu en subhasta; l'adquisició d’energia renovable certificada, amb la qual cosa es complirà amb la directiva europea per la reducció d’emissions de CO2.

Les empreses de la localitat que estiguin interessades en entrar en el Grup de Compra Agregada encara ho poden fer contactant amb Promoció Econòmica i Ocupació per correu electrònic a l'adreça promocioeconomica@montcada.org o trucant al 935 648 505.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Notícia

S'ha començat la instal·lació de 248 panells de plaques fotovoltaiques a l’edifici del pavelló poliesportiu Rafa Martínez

Notícia

L'Amep i L'Energètica treballen conjuntament perquè els ajuntaments puguin abastir-se amb energia pública renovable produïda per l'empresa pública de la Generalitat i els mateixos municipis.

Butlletí