Xoc climàtic, l’especial de betevé sobre la contaminació, el canvi climàtic i el futur de Barcelona

Font: Betevé

29/10/2018 - 10:28

‘Xoc climàtic’ és un especial de betevé que aprofundeix en el canvi climàtic amb el focus posat en Barcelona i el seu present i futur. A través del web Xoc climàtic: una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona, l'equip de betevé ens explica  les causes de l’escalfament global del planeta, com afecta la salut de les persones i què podem fer per aturar aquest procés.

Segons científics tot el món, només queden 12 anys per aturar un procés irreversible i de conseqüències incalculables per als humans. Així ho ha posat de manifest el darrer informe de les Nacions Unides sobre canvi climàticIncendis, sequera, pobresa i inundacions greus seran habituals si no s’actua ja.

L’anàlisi de científics, catedràtics i investigadors
Xoc climàtic analitza a través del testimoni d’experts i les veus de referència en la investigació de diferents disciplines —climatòlegs, físics, oceanògrafs o metges, entre d’altres—, què està passant i quins efectes tenen el canvi climàtic i la contaminació sobre la salut de les persones.

El canvi climàtic és un fenomen global, però les seves conseqüències es noten més a Barcelona especialment per l’efecte illa de calor i perquè la Mediterrània és un punt calent on l’increment és més accelerat.

Un bri d’esperança
Aquest especial també proposa solucions per adaptar-nos i mitigar els efectes del canvi climàtic. Entre les propostes, la necessitat d’un nou model energètic. Els experts diuen que a Barcelona especialment calen més zones verdes, menys asfalt i espais per facilitar la ventilació.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Article
Article
Foto: Gerd Altmann

Foto: Gerd Altmann

Un nou joc gratuït del Programa Ambiental de les Nacions Unides desafia els  jugadors a competir a través del temps per trobar una manera de protegir la capa d’ozó i canviar el futur.

Butlletí