Xoc climàtic, l’especial de betevé sobre la contaminació, el canvi climàtic i el futur de Barcelona

Font: Betevé

29/10/2018 - 10:28

‘Xoc climàtic’ és un especial de betevé que aprofundeix en el canvi climàtic amb el focus posat en Barcelona i el seu present i futur. A través del web Xoc climàtic: una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona, l'equip de betevé ens explica  les causes de l’escalfament global del planeta, com afecta la salut de les persones i què podem fer per aturar aquest procés.

Segons científics tot el món, només queden 12 anys per aturar un procés irreversible i de conseqüències incalculables per als humans. Així ho ha posat de manifest el darrer informe de les Nacions Unides sobre canvi climàticIncendis, sequera, pobresa i inundacions greus seran habituals si no s’actua ja.

L’anàlisi de científics, catedràtics i investigadors
Xoc climàtic analitza a través del testimoni d’experts i les veus de referència en la investigació de diferents disciplines —climatòlegs, físics, oceanògrafs o metges, entre d’altres—, què està passant i quins efectes tenen el canvi climàtic i la contaminació sobre la salut de les persones.

El canvi climàtic és un fenomen global, però les seves conseqüències es noten més a Barcelona especialment per l’efecte illa de calor i perquè la Mediterrània és un punt calent on l’increment és més accelerat.

Un bri d’esperança
Aquest especial també proposa solucions per adaptar-nos i mitigar els efectes del canvi climàtic. Entre les propostes, la necessitat d’un nou model energètic. Els experts diuen que a Barcelona especialment calen més zones verdes, menys asfalt i espais per facilitar la ventilació.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre el paper clau del transport públic en la mobilitat del futur, així com posar de relleu que no podem tornar enrere amb una mobilitat de fums i soroll que perjudiqui la nostra salut. També recorda el servei que ofereix la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana i els esforços realitzats per continuar oferint servei i incrementant l’oferta.

Article

Aquest vídeo il·lustra alguns dels principals impactes del canvi climàtic a la metròpolis i com hi està treballant l'AMB per abordar-los des de diferents projectes i àmbits d’actuació.

Article

L'IPCC ha presentat una nova eina per als anàlisis espacials i temporals, de forma dinàmica, de gran part de la informació observada i projectada sobre el canvi climàtic a escala planetària i també per regions. 

Butlletí