Xoc climàtic, l’especial de betevé sobre la contaminació, el canvi climàtic i el futur de Barcelona

Font: Betevé

29/10/2018 - 10:28

‘Xoc climàtic’ és un especial de betevé que aprofundeix en el canvi climàtic amb el focus posat en Barcelona i el seu present i futur. A través del web Xoc climàtic: una mirada de betevé sobre el futur de Barcelona, l'equip de betevé ens explica  les causes de l’escalfament global del planeta, com afecta la salut de les persones i què podem fer per aturar aquest procés.

Segons científics tot el món, només queden 12 anys per aturar un procés irreversible i de conseqüències incalculables per als humans. Així ho ha posat de manifest el darrer informe de les Nacions Unides sobre canvi climàticIncendis, sequera, pobresa i inundacions greus seran habituals si no s’actua ja.

L’anàlisi de científics, catedràtics i investigadors
Xoc climàtic analitza a través del testimoni d’experts i les veus de referència en la investigació de diferents disciplines —climatòlegs, físics, oceanògrafs o metges, entre d’altres—, què està passant i quins efectes tenen el canvi climàtic i la contaminació sobre la salut de les persones.

El canvi climàtic és un fenomen global, però les seves conseqüències es noten més a Barcelona especialment per l’efecte illa de calor i perquè la Mediterrània és un punt calent on l’increment és més accelerat.

Un bri d’esperança
Aquest especial també proposa solucions per adaptar-nos i mitigar els efectes del canvi climàtic. Entre les propostes, la necessitat d’un nou model energètic. Els experts diuen que a Barcelona especialment calen més zones verdes, menys asfalt i espais per facilitar la ventilació.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

L’equip de gènere de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la jornada Dones que ens inspiren, Acció Climàtica en Femení, on s’ha destacat la incidència que pot tenir la presència i acció de les dones en àmbits tradicionalment masculinitzats, com és el sector ambiental.

Butlletí