Alumnat d’ESO de Santa Perpétua podrà participar al nou Taller de l’ElectroCat i construir un prototip elèctric a petita escala

Font: Ajuntament de Santa Perpétua de la Mogoda

25/10/2018 - 12:13

El Taller de l’Electrocat: Construïm un vehicle elèctric! és una de les novetats de la Programació Estable a les Escoles d’aquest nou curs 2018-2019. L’activitat s’adreça a l’alumnat de tercer i quart d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) del municipi. Les sessions tindran lloc els divendres al matí entre els mesos de febrer i maig de l’any vinent al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua.

L’activitat aportarà continguts formatius bàsics i una experiència pràctica sobre el funcionament del vehicle elèctric com a element del nou sistema de mobilitat sostenible, segons indica la Regidoria de Desenvolupament Local en la descripció de l’activitat.

A partir d’unes reflexions sobre la necessitat de cercar una mobilitat més sostenible, es convidarà a l’alumnat a conèixer l’ElectroCat, a través de la construcció d’un prototip elèctric a petita escala, amb el qual es farà unes proves de funcionament, informa Desenvolupament Local. Després, es donaran explicacions bàsiques sobre el funcionament d’un patinet o bicicleta elèctrica i l’alumnat podrà fer una experiència de circulació de vehicle elèctric lleuger en un circuit protegit. L’activitat es tancarà amb un petit debat i una foto de família.

L’ElectroCat és un certamen en el qual participen centres de Formació Professional del Grau Superior d’Automoció de tota Catalunya, per dissenyar i construir un prototip de vehicle elèctric, que posen a prova a final de curs a un circuit urbà. L’ElectroCat va arribar al mes de juny a la seva cinquena edició.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Butlletí