L'ICF posa en marxa una nova línia de préstecs per finançar projectes d'economia verda i circular

Font: Generalitat de Catalunya

23/10/2018 - 12:13

L’Institut Català de Finances (ICF) ha posat en marxa una nova línia de préstecs per finançar projectes d’economia verda i circular, amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament d’actuacions compromeses amb el medi ambient. Amb aquesta iniciativa, fruit del treball conjunt amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, el govern català pretén fomentar l’ús de  productes i materials que es mantinguin el major temps possible dins l’economia a través de la seva reutilització, reparació, remanufactura o reciclatge, reduint així la generació de residus i l’extracció de matèries primeres.

Els destinataris de la nova línia de finançament, denominada “ICF EcoVerda”, són tant empreses i entitats privades com públiques. L’import dels préstecs oscil·larà entre els 500.000 euros i 2,5 milions d’euros per privats i entre 2,5 milions i 10 milions per públics. En tots dos casos, es podrà finançar el 100% dels projecte.
 
Pel que fa al termini, els sol·licitants privats podran demanar el préstec a un màxim de 20 anys, i els públics, a 30, amb la possibilitat en tots dos casos d’un període de carència de fins a 2 anys.
 
La posada en marxa d’aquesta línia és una mostra més del compromís de la Generalitat i l’ICF amb la transició cap a un nou model econòmic on el reaprofitament de residus, l’estalvi energètic i la sostenibilitat en els processos productius passin a ser protagonistes. L’objectiu final, en la línia del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), és millorar el benestar social i l’equitat social, reduir riscos ambientals i la pressió sobre els sistemes naturals, i harmonitzar el desenvolupament econòmic i el consum eficient de recursos.

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Notícia

La iniciativa “Vallès circular” impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut aquest matí el reconeixement del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per la seva contribució en forjar aliances multiactor per al foment de l’economia circular

Butlletí