L'Ajuntament de Barcelona impulsa el compostatge comunitari del Raval

Font: Ajuntament de Barcelona

20/10/2018 - 14:03

Les restes crues de verdures, fruites i flors, el marro de cafè i les restes d’infusions, les closques d’ou, els fruits secs i les restes de jardineria i horta trossejades, així com el paper de cuina i els tovallons de paper, són òptims per a fer un compostatge de qualitat. A partir del 15 d’octubre, els veïns i veïnes ja estan participant en aquesta iniciativa a través del Casal de Barri Folch i Torres, que s’encarregarà de produir un adob natural i de qualitat a partir dels propis residus orgànics del veïnat.

Per participar-hi, simplement s’ha de dur al compost comunitari les restes orgàniques de la cuina o jardí. A canvi, es fa entrega d’una part del compost produït, llest per aplicar-lo sobre plantes, jardins i horts urbans.

A la nostra ciutat molts domicilis no disposen de jardí, així que el compostatge comunitari permet fer compost de forma col·lectiva, de proximitat i qualitat, i en espais comuns i públics. D’aquesta forma es redueixen els residus municipals i es genera un estalvi econòmic.

Què podem compostar?

És important tenir en compte què és apte per fer compostatge i què no ho és.

Les restes crues de verdures, fruites i flors, el marro de cafè i les restes d’infusions, les closques d’ou, els fruits secs i les restes de jardineria i horta trossejades, així com el paper de cuina i els tovallons de paper, són òptims per a fer un compostatge de qualitat.

D’altra banda, si bé es consideren matèria orgànica, no es poden llençar al compostatge (perquè poden atreure ratolins, gats i insectes i provocar males olors) les restes d’aliments cuinats i làctics, de carn i ossos i les restes de peix, espines i closques de marisc

Tampoc hi tenen cabuda les fustes tractades, la terra i els excrements animals i especialment els residus inorgànics com plàstics, metalls i bolquers. En qualsevol cas, sempre és convenient tapar les restes més humides amb material sec com esporga, serradures o fullaraca per reduir la presència de mosques.


 
 
 
Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí