Tercera convocatòria del programa Interreg MED

Font: Generalitat de Catalunya

11/10/2018 - 14:03

El programa Interreg MED té previst obrir la seva tercera convocatòria a principis de novembre de 2018 i fins finals de gener 2019.

El pressupost previst per aquesta convocatòria serà de 30 milions d’euros, que estarà cofinançat pel programa FEDER i IPA (Instrument de Preadhesió). Els objectius susceptibles de finançament seran:

  • Objectiu 1: Creixement blau: centrat en els clústers marítims;
  • Objectiu 3.1: Turisme sostenible: centrat en la insularitat i les àrees de baixa densitat;
  • Objectiu 3.2: Protecció de la biodiversitat: centrat en àrees marines protegides.
En aquesta convocatòria només es permetrà un tipus de projecte, el multimodular:

M2 + M3= Projectes de prova (M2) + Projectes de capitalització (M3)

Els M2 són els projectes que tinguin l’objectiu de provar/testar instruments, polítiques públiques, elaborar: estratègia, plans conjunts [identificats prèviament per iniciatives prèvies a través d’activitats pilots (incloses metodologia per la implementació, fases d’avaluació i assaig)] o estudis preliminars de viabilitat o actualització de dades existents (si fos necessari), elaborar recomanacions polítiques, memoràndums d'entesa, acords, propostes de procediments normatius, protocols i cartes (declaració de principis generals). La durada màxima d’aquests tipus de projectes és de 21 mesos.

Amb els projectes M3 es capitalitzen els resultats del projecte M2. A més, s’assegura la transferibilitat de les solucions obtingudes anteriorment a la primera fase del projecte M2, amb els resultats i experiències d’altres projectes, contribuint directament als objectius dels projectes M3. La durada màxima d’aquests tipus de projectes és de 15 mesos.

Els pressupostos dels projectes variaran entre 2,5 milions d’euros i 4 milions d’euros. La durada màxima prevista dels projectes multimodulars és de 3 anys. Com a màxim hi poden participar 12 socis, aquests poden ser institucions, socis operatius (aquells encarregats de la implementació de polítiques) i xarxes. Els projectes multimodulars han de ser transnacionals i la seva aplicació haurà de realitzar-se a les polítiques regionals i nacionals a l’àrea mediterrània i europea.

El procés de sol·licitud es realitzarà en dues fases: només els projectes que passaran a la primera fase tindran dret a accedir a la segona (calendari estimat: maig-juny 2019). Es preveu que els projectes iniciïn la seva activitat abans de novembre de 2019.

A finals de novembre es celebrarà un seminari, a Marsella, per ampliar informació i emetre recomanacions sobre la tercera convocatòria.

La publicació de les bases reguladores es preveu a partir de mitjan octubre.


 

Relacionats

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Butlletí