L'Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers de butxaca reutilizables per evitar que es llencin les burilles a terra

Font: Ajuntament de Girona

10/10/2018 - 17:07

L’Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers portàtils reutilitzables i de butxaca entre la ciutadania a partir del mes de novembre. L’objectiu d’aquesta acció és evitar que les persones fumadores llencin les burilles al terra i embrutin la via pública. El material es repartirà a diversos equipaments municipals, sobretot als centres cívics.

“El nostre objectiu és treballar per tenir la ciutat neta i ben cuidada, però necessitem la col·laboració ciutadana per portar-ho a terme. Per això, volem implicar les persones fumadores, en aquest cas, per aconseguir que no es llencin les restes de les cigarretes a la via pública”, ha explicat el tinent d’alcaldia i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Els cendrers s’han fet de material termoplàstic (EVA) i alumini, es poden reutilitzar i són de butxaca, pensats perquè les persones fumadores els portin a sobre en qualsevol moment. Se n’han editat 12.500 de color blau i 12.500 de color groc.

Campanya de “No més burilles a terra Girona”
En paral·lel amb la iniciativa que impulsa l’Ajuntament, la plataforma social i ambiental “No més burilles a terra Girona” va organitzar el dia 6 d’octubre, una “burillató”, és a dir, una recollida col·lectiva de burilles del terra dels carrers de Girona.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Butlletí