La Diputació de Barcelona presenta la diagnosi sobre els horts fluvials d'Artés

Font: Diputació de Barcelona

08/10/2018 - 15:11

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, i l’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, han presentat aquest 5 d'octubre “Recs, horts i regants d’Artés. Diagnosi dels horts fluvials”, un estudi que ha elaborat una base de dades estadística i cartogràfica dels recs, horts i regants del municipi. El treball considera necessari i interessant per a la vida social d’Artés recuperar, protegir i difondre els seus horts urbans.

L’estudi analitza quantitativament i qualitativa l’espai hortícola del municipi, que comprèn quatre comunitats de regants com son els de la riera del Malrubí, el del Moli, el Rial de les Ferreres i Magrans, i dos grups d’horts, els de sota la fàbrica Berenguer i els horts socials ecològics d’iniciativa pública.

El document presentat busca aprofundir en el coneixement dels horts i dels regants a través d’un inventari exhaustiu dels recs i dels horts fluvials i identificar demandes, necessitats i mancances de les diferents tipologies dels horts i dels regants. El treball també desplega propostes i dissenyar estratègies per conservar, rehabilitar, promocionar i divulgar a la ciutadania els seus valors patrimonials, paisatgístics i ambientals amb la voluntat última d’incloure aquesta activitat hortícola a la dinàmica social d’Artés.

L’estudi conclou que els horts fluvials d’Artés conformen un potent atractiu lúdic a escala municipal i comarcal, tot i que s’han de connectar amb la dinàmica de la ciutat per recuperar els lligams amb la terra i la cultura de l’hort. Aquesta iniciativa aconseguiria fer front a la regressió actual dels horts, actuar davant la manca de relleu generacional, articular ordenances que integrin els usos i funcions dels horts i eixamplar el lideratge dels hortolans de les comunitats de regants i grups d’horts.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Butlletí