L’Ajuntament de Lleida segueix avançant en la millora de l’arbrat i la jardineria de la ciutat

29/09/2018 - 12:31

El paer en cap, Fèlix Larrosa, destaca que ja s’han plantat prop de 9.000 arbres aquest mandat i que es vetlla pel manteniment de totes les zones verdes. Larrosa també s’ha felicitat pel fet que els veïns i veïnes de Pardinyes hagin triat com a pressupost participatiu pel seu barri la millora de l’enjardinament de la Rambla de Corregidor Escofet.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest matí diferents espais verds del barri de Pardinyes per revisar les tasques de manteniment que es duen a terme per garantir el bon estat de l’arbrat i la jardineria de la ciutat. El paer en cap ha estat acompanyat pel regidor de barri, el tinent d’alcalde Rafael Peris; el regidor d’Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt; representants de l’associació de veïns del barri; i de l’empresa encarregada del manteniment, la UTE Jardiners de Lleida. Larrosa ha destacat que l’objectiu és seguir avançant en “una ciutat verda i sostenible”.

“S’ha fet una feina important en els darrers anys. Portem tres anys d’aquest mandat, en els quals s’han plantat prop de 9.000 arbres, que conformen part ja del paisatge de la ciutat. Són arbres que cal cuidar i mantenir. Seguirem avançant en aquesta línia perquè volem una ciutat que, sobretot en èpoques de calor, permeti que la gent pugui trobar espais de refugi”, ha afirmat el paer en cap.

Projecte participatiu per enjardinar la Rambla
Larrosa també s’ha felicitat pel fet que els veïns i veïnes de Pardinyes hagin triat com a pressupost participatiu pel seu barri la millora de l’enjardinament de la Rambla de Corregidor Escofet. Aquest projecte es presentarà pròximament al veïnat per tal analitzar conjuntament com es fa compatible l’enjardinament amb les activitats de caràcter lúdic que es fan durant l’any en aquest espai. “Aquesta és la dinàmica que segueix aquest govern. Parlant amb els veïns i les veïnes per a fer una ciutat més bonica i confortable, una ciutat de tothom per a tothom”, ha assegurat l’alcalde.

La UTE Jardiners de Lleida du a terme el manteniment de diferents espais del barri de Pardinyes, com Baró de Maials; diverses rotondes, les places Joan Vilagrassa, Maria Rúbies i Overpard i la rambla Corregidor Escofet, inclosa la font, on s’ha renovat la il·luminació i part del sistema hidràulic.

Les tasques encomanades són el manteniment dels arbres, que inclou l’esporga, els tractaments fitosanitaris, el reg i la neteja d’escocells, així com la sega i neteja de gespes i parterres de plantes arbustives. Aquests espais estan composats per 2.200 unitats d’arbres, 15.700 m² de gespa, 1.700 m² d’arbustiva diversa i 29.000 m² de diferents paviments.


 

Relacionats

Notícia

Entre altres, es donarà continuïtat a projectes ja en marxa, com les Ecoactivitats, l’Agenda 21 Escolar o els Horts Familiars de Rufea; es promourà les fotovoltaiques d’autoconsum i col·lectives, i es preveu captar fons per finançar projectes amb patrocinadors privats.

Article

La regidora de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida, Marta Gispert, ha iniciat una ronda de reunions amb alcaldes i edils de municipis veïns de Lleida per sumar estratègies i compartir els objectius de la campanya Plàstics Zero als Mercats Ambulants de Lleida.

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Butlletí