Recursos de suport complementari a la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2018

Font: Diputació de Barcelona

25/09/2018 - 10:57

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 17 al 26 de novembre de 2018 i té com a objectius: donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció). Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'oferiran recursos de suport als municipis. 

El primer dia de la setmana es dedicarà al dia de la prevenció de residus perillosos, per fomentar un canvi de comportament a l’hora de produir i comprar productes i gestionar aquests residus, emprant l’eslògan: “Time to detox!”

S'ha presentat l'edició 2018 de la Setmana en el seminari celebrat el 18 de setembre a Barcelona.

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'oferiran recursos de suport als municipis. 

OFERTA DE RECURSOS de suport per a ens locals

  1. Procediment: Donar-se d'alta com a participant a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (sdr.arc.cat)
  2. Veure l'Oferta de recursos tant de la Diputació de Barcelona com a de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
  3. Fer les peticions de suport i recursos per separat a cada entitat ofertant en concret i en l'àmbit competencial corresponent a cada municipi. Les peticions es poden fer arribar fins el 19 d'octubre. 
    1. Peticions de recursos de la Diputació de Barcelona (Municipis província Barcelona – excepte àmbit AMB)
    2. Peticions de recursos de l'AMB (Municipis àmbit AMB): Tallers de roba i sistema alimentari a reserves.compartim@amb.cat, resta de Tallers i propostes a prevencioresidus@amb.cat

Recordeu que a la pàgina web de l'Agència de Residus de Catalunya trobareu tota la informació sobre la campanya i les eines de comunicació per a fer difusió de les vostres accions.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Vídeo creat en el marc de la campanya "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics", impulsada per l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament en col·laboració amb els centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles i entitats del municipi per conscienciar sobre la importància dels ecosistemes marins.

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament d’Argentona, conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de la gamificació inclusiva. 

Article

Vídeo creat en el marc de la campanya "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics", impulsada per l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat en col·laboració amb els centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles i entitats del municipi per conscienciar sobre la importància dels ecosistemes marins.

Butlletí