"Catchy Data" Una plataforma interactiva per calcular els beneficis de la pesca sostenible

Font: Oceana

12/09/2018 - 10:59

Oceana ha llançat una eina interactiva per explorar els potencials beneficis de modificar les actuals pràctiques pesqueres de la UE. L’organització ecologista ha presentat aquesta eina dies abans del seminari de pesca que organitza la Comissió Europea el 14 de setembre.    

Els usuaris de Catchy Data accediran a estimacions sobre els resultats de recuperar els estocs pesquers i pescar de manera sostenible a cada país de la UE: quant podrien augmentar les captures de les principals espècies comercials, quants llocs de treball podrien crear-se, potencials beneficis nets, guanys per als sectors relacionats, etc.

Segons Oceana, les dades mostren que si la UE pesqués sosteniblement, podria capturar gairebé un 60% més en menys de deu anys, injectar gairebé 5.000 milions d'euros al PIB comunitari i crear més de 90.000 llocs de treball. "És la primera vegada que es calculen de forma tan exhaustiva els beneficis econòmics i socials de recuperar la pesca a la UE", afirma Lasse Gustavsson, director executiu d'Oceana a Europa. "Amb aquesta nova pàgina, Oceana pretén fer més clares i accessibles les dades sobre la pesca, per donar poder així als agents socials i conscienciar de la necessitat d’acabar amb la sobrepesca".


 

Categories: 

Relacionats

Article

Recull de 7 vídeos amb receptes i bones pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments i la producció innecessària de residus, dins la campanya “El Menjar no es llença. Passa’t al Bon aPROFITament” de l'Ajuntament de Lleida. A càrrec d’Amanda Bataller (@amandabataller).

Article

La presentació s’ha fet en motiu de la celebració del primer Dia Internacional de la Conscienciació sobre Pèrdues i Malbaratament Alimentari. L’any 2019 es van espigolar (recuperar) 235.202 quilos d'aliments, que han permès evitar 114.073 kg d'emissions de CO2 i estalviar 151 milions de litres d'aigua.

Article

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya va parlar amb en Manuel Movilla, coordinador de voluntariat d’Espigoladors, qui ens explica la gravetat de la problemàtica i com els voluntaris de l’entitat passen a l’acció contra el malbaratament alimentari.

 

Butlletí