El Parc del Garraf nou hàbitat de set ponis pottoka provinents del zoo clausurat d'Almuñécar

Font: Diputació de Barcelona

11/07/2018 - 17:08

Set exemplars de poni pottoka, sis eugues i un semental vasectomitzat, han arribat aquest dijous al Parc del Garraf provinents del Zoo de Peña Escrita d’Almuñécar (Granada) clausurat per la Junta d’Andalusia, on hi viuran en règim de semilliberat en un espai tancat de sis hectàrees. El trasllat d’aquesta animals des d’Almuñécar ha estat organitzat per la Fundació Miranda i forma part d’un projecte pilot per avaluar la idoneïtat del Parc del Garraf, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, com a hàbitat permanent al llarg de tot l’any.

El poni pottoka (en eusquera petit cavall) és el nom amb el que es coneix aquesta raça de cavall de petita envergadura o poni, i que té el seu hàbitat natural els territoris muntanyosos de la serralada Cantàbrica i els Perineus occidentals. Els pottoka viuen des de l'antiguitat agrupats en manades salvatges, que es poden contemplar en qualsevol vessant de la muntanya basca, organitzats en una jerarquia en la qual al capdavant de la mateixa se situa l'euga Alfa, juntament amb el semental.

Aquesta raça, per la seva antiguitat i bon estat de conservació, ha estat triada com la més recomanada per reintroduir (Rewilding) el cavall salvatge europeu, en zones dels Pirineus i el nord-est de la península Ibèrica.

Amb motiu de l’arribada al Parc del Garraf d’aquests set exemplars es farà un acte de presentació del projecte amb el director del parc, Santi Llacuna, i la directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, el mateix dijous, 12 de juliol, a les 12:00 h, en el mateix lloc de pastura situat al costat de la bassa de l’Escola de Natura de can Grau, a Olivella.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona
Notícia

El primer tram, del molí de l'Esquís a la Mare de les Fonts, mostra cinc panells amb els elements més característics de la zona

Butlletí