Els Pressupostos Participatius de Martorell decideixen crear dos parcs singulars i dues propostes ambientals

Font: Xarxanet.org

06/08/2018 - 14:34

Les quatre propostes dels Pressupostos Participatius de Martorell que enguany han estat escollides per la ciutadania són la realització d’un estudi per millorar la gestió de les zones verdes i l’arbrat del municipi; la dinamització del passeig de Catalunya amb la creació d'un parc infantil amb objectes tecnològics gegants; la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals; i la creació d’un parc amb jocs originals.

En aquest procés participatiu han votat un total de 2.340 ciutadans i ciutadanes de Martorell. D'aquestes persones que hi han participat, 1.350 són majors de 16 anys i 990 són infants que han treballat les propsotes a través de les escoles i el Consell d’Infants.

La participació s'ha situat en un 10% del cens que té dret a vot, molt superior al cens electoral habitual pel fet d'incloure tota la ciutadania empadronada major de 16 anys i els infants d’entre 9 i 12 anys que van a les escoles. En la participació d'enguany han tingut més pes les propostes de caire individual, cosa que ha fet més difícil atraure vots.

A partir d'aquest moment, els diferents departaments de l'Ajuntament de Martorell estudiaran cada proposta escollida per desenvolupar-ne el projecte. El límit del cost de cadascuna són 40.000 euros i s'hauran d'adaptar perquè compleixin totes les normatives vigents.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Butlletí