Informe sobre l'estat del medi ambient a Catalunya 2011 - 2015

27/06/2018 - 16:41

Aquest informe ofereix dades de l’estat del medi ambient en una sèrie de 10 anys, així com de les pressions i impactes que suporta i les respostes que s’apliquen des de l’Administració per tal d’eliminar o mitigar aquests impactes.

Cal destacar que aquest any, 2018, celebrem el 20è aniversari del Conveni sobre l’accés a la informació, la participació pública i l’accés a la justícia en matèria de medi ambient, conegut com el Conveni d’Aarhus. Aquest acord, plenament vigent, constitueix el marc fonamental dels drets de participació ciutadana en qüestions relatives al medi ambient. I l’Informe sobre l’estat del medi ambient a Catalunyaneix d’aquest Conveni.

El Conveni d’Aarhus estableix les qüestions o aspectes sobre els quals s’ha de difondre información:

a. L’estat dels elements del medi ambient, com ara l’aire i  l’atmosfera, l’aigua, el sòl, la terra, els paisatges i espais  naturals, inclosos els aiguamolls i les zones marines i costaneres, la diversitat biològica i els seus components, inclosos els organismes modificats genèticament, i la interacció entre aquests elements.

b. Els factors, tals com substàncies, energia, soroll, radiacions o residus, inclosos els residus radioactius, les emissions, els abocaments i altres alliberaments al medi ambient, que afectin o puguin afectar els elements del medi ambient citats en el punt anterior.

c. L’estat de la salut i la seguretat de les persones, inclosa, si escau, la contaminació de la cadena alimentària, de les condicions de vida humana, dels béns del patrimoni històric, cultural i artístic, i construccions, quan quedin o puguin quedar afectats per l’estat dels elements del medi ambient citats al punt a) o per mitjà d’aquests elements.

Podeu descarregar l’informe a aquest enllaç


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Butlletí