Arbúcies, pionera en treballar amb la moneda social FairCoin

25/06/2018 - 13:55

Des d’aquest 25 de juny, els consumidors que ho desitgin poden pagar amb la moneda social FairCoin alguns preus públics de l’Ajuntament, així com també fer-ho amb algunes entitats i comerços del municipi. Es tracta d’una experiència pionera en l’àmbit municipal, ja que cap altra ajuntament treballa amb FairCoin.
 

Aquesta experiència pilot ja s’ha posat en marxa i durant 3 mesos els arbuciens i arbucienques podran pagar alguns preus públics amb aquesta moneda. El carnet de les Piscines Municipals es poden pagar amb FairCoin i durant el primer cap de setmana d’obertura de les piscines, ja s’han tramitat 4 abonaments amb aquest sistema de pagament. A més, també es podran pagar les activitats dirigides que s’organitzen al poliesportiu de Can Pons i, al setembre, els cursos de l’Escola d’Adults. Altres entitats i comerços de la vila també accepten el pagament amb aquest tipus de moneda.

El tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, ha explicat que aquesta iniciativa “s’emmarca en un seguit d’accions encaminades a la promoció de l’economia social i cooperativa i a unes polítiques públiques que afavoreixin una economia al servei de les persones”.

La utilització d’aquesta moneda social té per objectiu fomentar i afavorir l’economia social i solidària, l’economia local i el cooperativisme. El Faircoin és la primera criptomònada democràtica mundial, cooperativista, ecològica, descentralitzada, transparent, ràpida i altament segura.

Com funciona?
Amb un mòbil o tablet Android, només cal baixar-se l’aplicació “FairCoin” del Play Store i carregar faircoins al moneder via getfaircoin.net (amb efectiu, transferència o targeta). Si no, es pot demanar una targeta recarregable FairPay a L’Oficina de Canvi (laselva@getfaircoin.net) , que també acceptaran els comerços i entitats adherits. Trobareu tota la informació a l’Ajuntament o bé a l’Oficina de Canvi al carrer Jacint Verdaguer, 23.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
10/05/2024 - 00:00
C. Londres, 1, 08401 GRANOLLERS
Acte
09/04/2024 - 09:30
Edifici DFactory Barcelona.
Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí