L'Escola de Viticultura i Enologia de la Diputació de València aplica un projecte pilot de recollida de biorresidus

Font: Diputació de València

22/06/2018 - 13:14

L'Escola de Viticultura i Enologia de la Diputació de València ha sigut triada per l'Ajuntament de Requena per a iniciar un projecte pilot de recollida de biorresidus. Una iniciativa, presentada en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient, que convertirà al centre formatiu de la corporació provincial en el primer del municipi en el qual es tanca el cicle de la matèria orgànica.

A partir d'ara, els alumnes començaran a separar els residus procedents del menjador. Per a facilitar-los el treball, el consistori ha lliurat a l'escola un compostador dinàmic, així com el material auxiliar necessari per a utilitzar-lo. El compost resultant es podrà emprar en els vivers i en la producció de plantes. “La idea és que en el que queda de curs anem familiaritzant-nos amb el procés i ho implantem definitivament a partir de setembre”, explica Jorge Montes, professor de l'escola, qui posa el focus en “l'interessant que és aquesta eina des del punt de vista docent”.

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, ha assistit a la presentació del projecte ambiental. “Iniciatives com aquesta reforcen la labor dels professors que dia a dia s'esforcen per crear activitats innovadores que donen encara més qualitat a la formació que reben els xavals”, ha assegurat Berenguer.

El pla municipal preveu estendre aquesta iniciativa a la resta d'escoles de Requena. “La idea és que els alumnes es formen, adquirisquen experiència i passen a ser assessors quan s'implante en altres centres”, assenyala l'alcalde, Mario Sánchez, qui subratlla que la recollida de la matèria orgànica “és un repte per als Ajuntaments”. “Estem convençuts que aquesta experiència en l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena serà tot un èxit”, apunta.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí