El Govern es compromet junt amb 27 regions metropolitanes d'Europa a accelerar la transició cap a un transport públic d'emissions zero

21/06/2018 - 09:53

El manifest l’han signat tots els membres de l’Associació d’Autoritats Metropolitanes del Transport en una jornada celebrada a París on hi ha participat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i la ministra de Transport Públic de França, Élisabeth Borne

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del comitè executiu de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Ricard Font, ha signat aquest 6 de juny, un manifest juntament amb 27 regions metropolitanes d’Europa que es comprometen a accelerar la transició cap a un transport públic d’emissions zero. L’acte s’ha celebrat a París, en el marc d’una jornada per celebrar el 20è aniversari de l'Associació d'Autoritats Metropolitanes del Transport (EMTA), on ha participat Font junt amb la ministra de Transport del Govern francès, Élisabeth Borne.
Durant la seva intervenció, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha destacat que per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle “cal fer-ho entre tots per això el Govern de Catalunya, amb l'ATM i els membres del consorci, van impulsar un acord per a la reducció de les emissions amb mesures concretes i determinant el rol de cadascú”. Per a Font, a mig termini “s’ha de fer una transició acurada cap als ebuses i acomodar adequadament els nous serveis de mobilitat al sistema de transport perquè són una gran oportunitat per aconseguir una mobilitat sostenible en l'interior de les ciutats i en els àmbits metropolitans”. També ha destacat la necessitat de trobar fons de finançament estable.
 
En el manifest signat, els membres de l’EMTA es comprometen a prioritzar la intruducció de vehicles nets en les flotes d’autobusos i demanen a la Unió Europea suport econòmic per a la innovació tecnològica, la digitalització i el suport a la compra de vehicles elèctrics, així com en el desenvolupament de les infraestructures per a aquests vehicles.

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Entrevista
Martin Lutz és senador ministerial de Berlin.

Amb l’expert en sostenibilitat urbana parlem de les mesures que es van començar a aplicar ja fa més de 15 anys a la capital alemanya, on les zones de baixes emissions tenen molt més recorregut que a Catalunya. 

Butlletí