S’inaugura a Ascó la rampa per a peixos més gran de Catalunya

Font: Canal21Ebre

19/06/2018 - 12:09

 

Esta és la rampa per a peixos més gran de Catalunya, una construcció que permet la connectivitat fluvial del tram final del riu Ebre i que pretén afavorir el retorn d'espècies migratòries desaparegudes a la zona, així com consolidar-ne d'altres com l'anguila, la llamprea i la saboa.

Amb una longitud de 50 metres i una amplada de 10, la rampa permetrà consolidar espècies que han disminuït la seua població, i també ajudar-ne a recuperar d’altres com l'esturió, desaparegut de l'Ebre fa uns 40 anys.

De fet, és amb la intenció de repoblar l’Ebre amb esta espècie que durant la presentació han avançat la posada en marxa d'un projecte pilot de reintroducció d'exemplars provinents de rius francesos, l'únic lloc d'Europa on han sobreviscut. La rampa també garanteix el pas de piragües i caiacs.

Per a l'alcalde d'Ascó, municipi que ha aportat 10.000 euros dels 93.000 que ha costat la rampa, això se suma a les actuacions per atraure el turisme. I amb l'objectiu de buscar el 100% d'accessibilitat del riu, també s'han avançat detalls de la futura rampa a l'assut de Xerta, que comptaria amb un pressupost de 900 mil euros, i seria encara més gran, amb 200 metres d’amplada.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona
Notícia

El primer tram, del molí de l'Esquís a la Mare de les Fonts, mostra cinc panells amb els elements més característics de la zona

Butlletí