Jornada fenològica: Observem el canvi climàtic seguint els ritmes de la natura

dijous, 28 juny, 2018 - 10:00 a divendres, 29 juny, 2018 - 09:59
INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS
Geolocation

L’estudi dels ritmes de la natura permet avaluar els efectes del canvi climàtic sobre els éssers vius. 

Els ritmes de la natura es poden seguir a gran escala amb sensors automàtics (fent servir, per exemple, satèl·lits o drons). Tot i això, les dades que recullen persones expertes o voluntàries sobre els canvis en els ritmes biològics d’espècies seleccionades és encara la font d’informació més útil i més utilitzada. En tots els casos, per demostrar que el canvi climàtic està alterant el ritme de la natura calen sèries de dades llargues, homogènies, validades i ben repartides arreu del territori.

Com fem front a aquest repte? Aquesta és la qüestió que volem adreçar durant la jornada. Vine i coneix com la ciutadania pot contribuir a ampliar la cobertura d’aquestes observacions i ajudar a l’estudi dels efectes del canvi climàtic sobre els organismes i els ecosistemes.


 

Organitzador: 
CREAF
AdjuntMida
PDF icon jornada_fenologia_def.pdf947.61 KB
Categories: 
Canvi climàtic
Terra

Relacionats

Acte
23/03/2024 - 20:30
Entrevista
Entrevista

L’Antonio Turiel és un científic i divulgador i vam poder conversar amb ell sobre nous models de desenvolupament econòmic ecològic que assegurin un equilibri entre l'activitat de la societat i el respecte pel medi ambient.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí