Capturat el linx ibèric vist la setmana passada a Catalunya

07/06/2018 - 17:19

El Litio, el linx ibèric avistat la setmana passada a l'àrea metropolitana de Barcelona, ha estat capturat. Es tractava del primer exemplar de linx detectat a Catalunya des de principis del segle XX.

Un equip de tècnics del projecte Iberlince de Sevilla i Agents Rurals l'han capturat amb gàbies-parany amb un conill com a esquer, en una zona boscosa de Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat.

Litio, nascut el 2014 al centre de cria en captivitat de l'Acebuche, a Huelva, ha sobreviscut miraculosament a un llarg periple per la Península i ara serà traslladat a un altre indret on hi hagi femelles i es pugui reproduir.

L'animal el van alliberar el 2015 a Portugal i es creu que hauria fet servir el corredor forestal del Mediterrani per arribar a l'àrea de Barcelona.

El linx ibèric, de nom científic Lynx pardinus, s'està recuperant gràcies a diversos programes de conservació. El 2002 n'hi havia 94 exemplars i l'últim cens de 2017 en va comptar 589.

Categories: 

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona
Notícia

El primer tram, del molí de l'Esquís a la Mare de les Fonts, mostra cinc panells amb els elements més característics de la zona

Butlletí